GENERAL JEVTIĆ ZAMENIK REKTORA MEGATRENDA

Autor:

Vesti

18.10.2018

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na svečanosti povodom ulaska Megatrend univerziteta u tridesetu godinu rada, prof. dr Mića Jovanović, rektor, izložio je viziju razvoja visokoškolske ustanove u narednim godinama i decenijama i predstavio članove novog rukovodećeg tima.

RepublikaFoto: M. Rajković Kaktus

Rektor Jovanović i zamenik rektora Jevtić

Jovanović je podsetio da će ova akademska porodica od 12 fakulteta i jednog instituta i nadalje biti širom otvorena za najdarovitiji deo mlade generacije, nudeći polivalentnost i savremenost svojih studijskih programa, modernu infrastrukturu, povoljan odnos teoretske i praktične nastave i mogućnosti obuke u najprestižnijim domaćim i stranim kompanijama i ustanovama. 

NAJSAVREMENIJI STANDARDI


- Naši studenti ulaze u svet rada po najsavremenijim pedagoškim standardima - rekao je rektor Jovanović, podsetivši da je tržište rada prepoznalo vrednost kadrova koji se obrazuju na ovom univerzitetu i kvalitet znanja s kojim izlaze iz školske klupe. To se najbolje vidi iz geografske razuđenosti Alumni-kluba Megatrenda, asocijacije koja pomaže svršenim studentima da ostanu u vezi sa svojom školom i posle diplomiranja.

Na ovoj svečanosti saopšteno je da je Megatrend od Nezavisne evropske agencije proglašen za najbolji privatni univerzitet na kontinentu.

U jubilarnu godinu Megatrend ulazi s nešto izmenjenom rukovodećom ekipom. Na osnovu odluke Saveta Univerziteta, na čijem je čelu akademikLjubiša Rakić, za zamenika rektora imenovan je prof. dr Miodrag Jevtić, istaknuti naučni i pedagoški radnik, raniji rektor Univerziteta odbrane.

Pre toga prof. Jevtić bio je šest godina načelnik VMA. General je Vojske Srbije i autor većeg broja naučnih radova. Član je Njujorške akademije nauka i brojnih domaćih i inostranih naučnih i stručnih asocijacija.
U rektorskom kolegijumu su i prorektori: dr Dragan Đurđević, dr Dragan Nikodijević, dr Milivoje Pavlović i dr Dragan Ćalović.

POBEDNIČKI TIM

Rektor Jovanović predstavio je i nove dekane Megatrendovih fakulteta: dr Slobodan Gvozdenović, istaknuti vazduhoplovni stručnjak i raniji dekan Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, vodiće Fakultet za civilno vazduhoplovstvo, dr Milan Milanović biće na čelu Pravnog fakulteta, dr Dragana Trifunović Fakulteta za poslovne studije, a dr Goran Lalić Geoekonomskog fakulteta.

Na čelu ostalih Megatrendovih fakulteta biće dosadašnji dekani: dr Dragan Nikodijević (Fakultet za kulturu i medije), dr Milan Gnjatović (Fakultet za kompjuterske nauke), Tijana Fišić (Fakultet za umetnost i dizajn), dr Dragan Mihajlović (Fakultet za menadžment, Zaječar),  dr Gorica Cvijanović ( Fakultet za biofarming, Bačka Topola) i dr Goran Puzić (Fakultet za poslovne studije, Vršac). Izvršni direktor Univerziteta je Sonja Kujović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Marko

23.10.2018 07:12

Čestitam novom rukovodstvu Megatrenda. Zaista je ovo pobednički tim!

Vesa

23.10.2018 07:16

Na Megatrendu poštuju i tradiciju, ali idu i u korak sa vremenom. Čestitam na uspesima