Izmišljaju da bi opravdali izostanak iz škole? Ovog meseca 14 lažnih prijava za pokušaj otmice

Autor: Tanjug

Vesti

15.10.2018

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednjih petnaest dana bilo je oko 14 lažnih prijava pokušaja otmice dece, kaže direktor policije Vladimir Rebić i dodaje da su u 90 odsto slučajeva deca izmislila događaj da bi opravdala izostanak iz škole.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ

On je za TV Pink rekao da roditelji ne treba da zanemare priče dece da ih je neko pratio ili pokušao da ih namami u auto, ali da te informacije ne treba prvo deliti na društvenim mrežama, već odmah prijaviti policiji.

Dodaje da praksa da se ovakvi događaji objavljuju na društvenim mrežama, dovodi do nesigurnosti građana i panike. 


- Apelujem na roditelje i nastavnike, sve koji šire ovakve vesti na društvenim mrežama, da to prijave prvo policiji. Jer ako je to tačno, a objavi se na društvenim mrežama mi smo upozorili izvršioca krivičnog dela - naglasio je Rebić.
RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vladimir Rebić

Pojašnjava da deca slušajući svakodnevno priče o otmicama često izmišljaju događaje. Poslednji događaj, kako je rekao, desio se u Novom Pazaru gde je dečak zakasnio na čas, jer se zaigrao na velikom odmoru, i kako bi opravdao izostanak prijavio je pokušaj otmice.


To što je od početka godine prijavljen nestanak 500 mališana, Rebić pojašnjava da tu nije reč o otmici dece, već o odlasku deteta iz kuće ili iz ustanove koja ga štiti obično zbog nekog nezadovoljstva životom.

- Od svih tih slučajeva 90 odsto je rešeno. Imamo u Domu za nezbrinutu decu dete koje na svakih desetak dana odlazi i ustanova prijavljuje policiji nestanak - pojasnio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading