Smenili direktora, pa mu traže plate

Autor: M. L. - J. J.

Vesti

15.10.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smenili direktora, pa ga molili za plate! Ova neverovatna situacija dogodila se prof. dr Ljubiši Milačiću, nekadašnjem direktoru Visoke poslovne škole strukovnih studija u Blacu. Nakon što je još letos ekspresno smenjen sa čela ove ustanove, u septembru mu stiže dopis od v. d. direktora nove akademije prof. dr Saše Bovana da potpiše isplate zarada zaposlenima.

RepublikaFoto: youtube.com/News front Srbija
Saša Bovan

Da sve bude još čudnije, Milačić, od koga se traži da se pobrine za plate kolega, u tom trenutku je profesor škole i zarade zakonski više nisu njegova nadležnost.

 

KO JE NADLEŽAN?

Kako saznajemo, direktor Bovan u dopisu upućenom Milačiću navodi da nova akademija, nastala spajanjem Visoke škole u Blacu i Beogradske poslovne škole, još nije registrovana i da je Milačić i dalje jedini nadležan za isplate zarada zaposlenima i plaćanje računa škole.

 

Saša Bovan je u školu vratio Gorana Perića, čoveka kome je oduzeto zvanje predavača, tvrde dobro upućeni sagovornici Srpskog telegrafa. Naime, Periću je Nastavno veće poništilo nelegalan izbor za predavača na osnovu predloga Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje i mišljenja Ministarstva prosvete, a Upravni sud je potvrdio ovo poništenje. Međutim, Bovan tvrdi da postoji presuda u korist Perića, kojeg je Milačić, nakon smene, postavio za noćnog čuvara.

- Postoji odluka suda koja obavezuje da se Goran Perić vrati na radno mesto. On je takođe podneo i krivičnu prijavu protiv Ljubiše Milačića - odgovora Bovan.

Tako dolazi do situacije da usred septembra profesori i drugo osoblje nisu primili čak dve plate i da rade u školi koja nije registrovana u sudu i zakonski još ne postoji.

Ljubiša Milačić odbio je da bilo šta potpiše jer bi tako postupio protiv zakona budući da je osnivanjem akademije razrešen dužnosti direktora. U odgovoru Bovanu on je objasnio da bi vršilac dužnosti trebalo da bude taj koji potpisuje isplatu zarada i drugih finansijskih obaveza škole. Na sve to prof. dr Bovan mu preti suspenzijom, a uspaničene profesore moli da se još malo strpe i obećava da će plate stići, te da je za to ovlastio smenjenog direktora Milačića. Ova situacija tek je nedavno rešena i plate su isplaćene.

NA KRAJU SUSPENDOVAN

Bovan odgovara za naš list da je dopunom odluke Vlade sada ovlašćen i za potpisivanje isplata zarada zaposlenima, ali i da je pre toga postupio po zakonu.

- Budući da je postupak registracije akademije još u toku, uputio sam molbu bivšem direktoru Milačiću da uz moje ovlašćenje potpiše isplatu zarada. Kada je to uporno odbijao da učini, suspendovao sam ga, a Vlada je dopunom odluke o osnivanju akademije ovlastila mene kao v. d. direktora da ubuduće mogu to da činim - kaže Bovan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Profesor

15.10.2018 19:55

Mislim da je dosta sa ovim Milacicima,dosadili su vise.A sa svojim muljazama I kriminom zasluzili su zatvor a ne smene.Bravo za ministarstvo