Trifunović došao i do Ustavnog suda!

Autor:

Vesti

13.10.2018

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost podneo je inicijativu Ustavnom sudu da proceni da li rad fondacije Podrži život može da bude tajnovit, kao i da li imena članova lekarske komisije i njihova akta mogu da se svrstaju u službenu tajnu.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Sergej Trifunović

Generalni sekretar ovog saveta Mario Spasić kaže za Srpski telegraf da je ova inicijativa korak dalje u postupku protiv sumnji u malverzacije osnivača humanitarne fondacije Sergeja Trifunovića, koji je 15,5 miliona dinara prikupljenih za lečenje bolesne dece prebacio na račun privatnog investicionog fonda Ilirika iz Ljubljane.

Steže se obruč! Policija proverava Trifunovićevu fondaciju

- Podneli smo inicijativu za ocenu ustavnosti rada humanitarne fondacije, koji se predstavlja kao tajna. Smatramo takođe da ni imena članova lekarske komisije ni akta koja donose ne bi smeli da budu službena tajna, što je ovde slučaj. Sad je na odluci Ustavnog suda da proceni taj naš zahtev - objašnjava Spasić.

Spasić: Glumčevo spinovanje da krivična prijava ne postoji i bahato ponašanje neće ga spasti suda

On je uveren da sve aktivnije Trifunovićevo spinovanje putem društvenih mreža neće njemu biti od koristi, jer, kako ističe, bahato ponašanje glumca neće naterati sud da ga pomiluje.

- Razumem paniku koju je pokazao prilikom gostovanja na televiziji, a njegovo spinovanje da krivična prijava ne postoji i bahato ponašanje neće ga spasti suda. Može da nastavi da obmanjuje javnost na društvenim mrežama, ali istraga je u toku. Na sudu će imati priliku da objasni šta je bilo sa parama koje su građani donirali za lečenje dece, a verujem da će tužioci ubrzati početak procesa. Da je sve u fondaciji po zakonu, onda bi sve bilo transparentno, kao što nije - kaže Spasić.

Sekretar Transparentnosti pretpostavlja da kriminalistička policija, koja od četvrtka boravi u prostorijama fondacije, radi svoj posao u skladu sa nadležnostima, što bi, kako navodi, značilo da rukovodstvo fondacije uveliko prikuplja zapisnike sa sednica UO kako bi se prikazao njihov rad. G.M.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Darinka

19.10.2018 09:32

Evo broja - 0605757780 - pa zovite izdajnika Sergeja Trifunovića