Doktorka ih raskrinkala! Prevaranti skupljali novac za preminulo dete

Autor: novosti.rs

Vesti

11.10.2018

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drastičan primer zloupotrebe humanitarnih akcija za lečenje u inostranstvu zabeležen je ovih dana u Beogradu, a prikupljan je novac za "lečenje" deteta preminulog još 2014. godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kad su pozvonili na vrata, lažni humanitarci nisu znali da su pred stanom profesorke Mile Stajević, dečjeg hirurga u Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić", pišu Novosti.

- Došla mi je na vrata žena iz humanitarne organizacije "XYZ" koja skuplja pare za lečenje bolesne dece i njihovo slanje u inostranstvo. "Dajte da vidim otpusnu listu", kažem ja... Dade mi žena, prepoznatljivi logo Instituta. Na kraju piše - EXITUS LETALIS (smrtni ishod) - obelodanila je profesorka Stajević.

- Da sada pošaljem dopis humanitarnim organizacijama da nam samo na mom odeljenju treba kao hleb pet špric pumpi koje koštaju po 1.000 evra svaka, rekli bi da tražim svoju korist u nabavkama. Preko RFZO je poslato 800 dece na lečenje i analize prošle godine, a to svi negiraju. Ne branim državu ali u tim komisijama sedimo mi koji smo najstručniji u svojim oblastima - napisala je na društvenoj mreži profesorka Stajević revoltirana mahinacijama u prikupljanju pomoći za lečenje u inostranstvu.

Lekari koji učestvuju u radu Budzetskog fonda za lečenje u inostranstvu u utorak su upozorili da pojedinci, laici za medicinu, pokušavaju da ispolitizuju ovu oblast, a doktori koji leče te pacijente ukazuju na još jedan problem - da se novac za lečenje u stranim klinikama i kad je sve "finansijski čisto", na žalost pacijenata i porodica, često prikuplja uzaludno. 

Samo zbog nade roditelja, koja je svakako, razumljiva ali i medicinski neutemeljena, pišu Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading