GREJANJE POČINJE 15. OKTOBRA, ali postoji jedna začkoljica!

Autor: Republika

Vesti

10.10.2018

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ponedeljak 15. oktobra u Beogradu će i zvanično početi nova grejna sezona (trajaće do 15. aprila), ali to ne znači da će tada radijatori u prestoničkim domovima biti topli tokom celog dana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Topli radijatori će biti samo kada je hladno

Naime, meteorolozi za ponedeljak najavljuju sunčano i toplo vreme, jutarnju temperaturu od 11 i maksimalnu dnevnu od čak 22 stepena.

Prema Odluci o snabdevanju toplotnom energijom grejni dan traje od 6.00 do 22.00, ali postoje tačno naznačeni uslovi kada "Beogradske elektrane" i u tom periodu mogu da prekinu grejanje.

"Isporuka toplotne energije u toku grejnog dana može da se prekine u slučajevima povoljne temperature spoljašnjeg vazduha. Prekid isporuke vrši se kada temperature spoljašnjeg vazduha više od 15 stepeni Celzijusa traju duže od dva sata. Ponovna isporuka toplotne energije započinje kada je temperatura spoljašnjeg vazduha 12 stepeni Celzijusa ili niža. Prekid isporuke toplotne energije ne može biti kraći od četiri sata", stoji u zvaničnom objašnjenju ovog javnog gradskog preduzeća.

Dakle, realno je da Beograđanima radijatori u ponedeljak budu topli u jutarnjim i, eventualno, večernjim satima. Slična situacija, ako je verovati meteorolozima, može se očekivati sve do 21. oktobra pošto će dnevne temperature biti iznad 20 stepeni.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading