CRNA OTROVNA MRLJA PLOVI KA NAMA IZ HRVATSKE: Srbija je u pripravnosti!

Autor: Republika

Vesti

10.10.2018

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naftna mrlja koja je uočena na Savi posle eksplozije u Rafineriji u Bosanskom Brodu, još nije stigla do toka te reke u Srbiji, a u Ministarstvu zaštite životne sredine kažu da visoko obučena, stručna i tehnološki opremljena nadležna služba prati trenutnu situaciju.

RepublikaFoto: Tanjug/FOTO HINA/HGSS/nr
Uzrok je eksplozija u Rafineriji u Bosanskom Brodu

U Ministarstvu za Tanjug navode da će Agencija za zaštitu životne sredine danas u svom redovnom monitoringu izvršiti analize.

- Ako bude bilo kakve opasnosti sistem će to prepoznati i biće uključene sve nadležne i relevantne institucije u lancu odgovornosti - rekli su u Ministarstvu upitani kakva opasnost preti Srbiji zbog pojave naftne mrlje u Savi za Tanjug.

Ministarstvo navodi da Agencija za zaštitu životne sredine ima uspostavljen monitoring na svim ulaznim i izlaznim profilima na teritoriji Srbije. Kako su ranije preneli hrvatski mediji, pozivajući se na izjavu župana brodsko-posavskog Danijela Marušića, naftna mrlja veličine oko 10 metara uočena je jutros na Savi.

Od posledica povređivanja tokom sinoćne eksplozije jedna osoba je poginula, a devet je povređeno i oni nisu u životnoj opasnosti. Nadležni tvrde da zagađenja vazduha u Slavonskom Brodu nema niti opasnosti za zdravlje ljudi, a eksplozija je bila vrlo jaka i uznemirila je stanovnike s obe strane Save, i u Bosanskom i u Slavonskom Brodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading