Sve što vas bude zanimalo o zdravstvenoj zaštiti uskoro ćete moći da saznate preko kol-centra za Srbiju

Autor: Večernje novosti

Vesti

07.10.2018

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) će za nekoliko nedelja otvoriti Nacionalni kol-centar gde će građani na jednom mestu moći da dobiju informacije o svojim pravima u sistemu zdravstvene zaštite, a on će zameniti sve postojeće fiksne linije Filijala i ispostava RFZO u zemlji.

RepublikaFoto: ST/Nemanja Pančić

Prema saznanjima dnevnog lista Večernje novosti, info-linija koju je RFZO otvorio početkom nedelje je uvod u nastajanje kol-centra za celu Srbiju koji će u direktnoj komunikaciji građanima šta od pregleda, dijagnostike ili terapija mogu da dobiju o trošku osiguranja. 

Prema podacima RFZO-a, od početka rada info-linije u proseku se javljalo 80 osiguranika dnevno, od kojih je tri četvrtine bilo u vezi sa lečenjem u inostranstvu, dok je preostalih 25 odsto poziva bilo vezano za druga prava iz nadležnosti RFZO. 


- Veliki broj poziva pokazatelj je da osiguranici ne poznaju dovoljno svoja prava iz zdravstvenog osiguranja - kazala je drektorka RFZO Sanja Škodrić i dodala da najviše zabuna nastaje oko mogućnosti za lečenje u inostranstvu. 

Nacionalni kol-centar će kada otpočne sa radom biti dostupan na 0700/333-443.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading