TOPLO, ALI VETROVITO: Evo gde se očekuju pljuskovi sa grmljavinom!

Autor: Tanjug

Vesti

07.10.2018

06:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiiji će danas iznad većeg dela zemlje biti umereno oblačno sa sunčanim periodima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, uz nešto više oblačnosti, moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom, dok će na istoku i jugoistoku biti pretežno sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar će biti slab i umeren, u košavskom području i na planinama istočne Srbije i jak, jugoistočni, a na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima, po podne i uveče u slabljenju. 


Najniža temperatura u većini mesta od 6 do 15 stepeni, u Timočkoj Krajini oko 1. podeljka, na jugu Banata oko 17 stepeni, a najviša od 21 do 26 stepeni.

U Beogradu će biti umereno oblačno, toplo i vetrovito, sredinom dana i po podne sa sunčanim periodima. Vetar umeren i jak, jugoistočni, po podne i uveče u slabljenju. 

Najniža temperatura oko 15, najviša oko 24 stepena.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji se u ponedeljak na istoku i jugoistoku zemlje očekuje pretežno sunčano, u ostalim krajevima promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom, uglavnom na zapadu, jugozapadu i jugu. Zatim do kraja perioda pretežno sunčano, u sredu i četvrtak u košavskom području umeren i jak jugoistočni vetar. Temperatura oko ili malo iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading