EVO KADA ĆE NAS SUNCE PONOVO GREJATI: Ledenom početku jeseni došao je kraj - stiže TOPAO TALAS!

Autor: blic.rs

Vesti

27.09.2018

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle pet izuzetno hladnih dana, od nedelje do danas, kada smo imali "novembraske" temperature i pojavu mraza, a živa u termometru se spustila i ispod nule u pojedinim delovima zemlje, sledi nam otopljenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Vremenska prognoza do kraja nedelje

Četvrak

Iako je juče bio na snazi žuti meteoalarm zbog jutarnjih temepratura, koje su se kretale od -4 do 6 stepeni, a maksimalne dnevne bile od 4 do 19, danas nam sledi malo lepše vreme jer će najviša dnevna temepratura biti 18 stepeni. Dakle, za naredna četiri dana više vam neće biti potrebne zimske jakne, ako ste ih nosili.

Petak

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ), u petak će biti pretežno sunčano vreme. Jutarnja temepratura biće 8 stepeni, a najviša dnevna u pojedinim delovima zemlje biće čak 24.

RepublikaFoto: pixabay.com

Subota

U subotu se očekuje naoblačenje koje će usloviti manji pad temperature, mestimično i slabu kišu, koja će pre podne zahvatiti severne i zapadne, a posle podne i ostale krajeve Srbije.

Jutarnja temepratura biće 10 stepni, dok će najviša dnevna biti 19 stepeni. Postoji mogućnost za pljuskove tokom dana.

Nedelja

U nedelju će biti umereno do potpuno oblačno, ponegde sa slabom kišom, zatim toplije sa dužim sunčanim periodima. Jutarnja temepratura biće 10 stepeni, a maksimalna dnevna 19.

Meteorolog Đorđe Đurić kaže za "Blic" da konačno "izlazimo iz minusa i da nas očekuje lepše i toplije vreme u naredna četiri dana".

- U petak će biti sunčano i znatno toplije. Najviša dnevna temepratura kretaća se od 20 do 24 stepena. Već za vikend nam stižu oblaci. Ponegde će biti i slabe kiše - kaže ovaj meteorolog.

U subotu se još očekuje pojačanje severozapdnog vetra, zbog čega će temepratura vazduha da bude u padu za pet stepeni. U nedelju će biti, takođe, oblačno, sa ređom pojavom slabe kiše. Temepratura će se kretati od 10, koliko se očekuje ujutru, do 16 stepeni - naveo je Đurić.

Prema njegovim rečima, jutra će zbog oblačnosti biti toplija nego što je to bio slučaj prethodnih dana, kada smo imali i minus.

- Zanimljivo je što je pre ovog zahlađenja u Leskovcu bilo 30 stepeni u ponedeljak, a juče ujutru minus 1 - kaže Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading