GENERAL MOJSILOVIĆ: Cilj je stvaranje sposobne i jake vojske

Autor: Tanjug

Vesti

26.09.2018

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović izjavio je danas da na toj dužnosti namerava da nastavi opremanje, revitalizaciju i modernizaciju Vojske i izgradnju kapaciteta, radi ispunjenja zadataka i ciljeva postavljenih pred Vojsku.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Milan Mojsilović

General Mojsilović je, gostujući u emisiji "Oko" na RTS, rekao da mu je dugoročni cilj stvaranje vojske koja koja bi trebalo da odgovori na sve izazove, rizike i pretnje, vojska koja je "sposobna, jaka, čvrsta i odlučna".

- Kratkoročno posmatrajući ciljeve, pored nastavka i dinamike u opremanju i modernizaciji, ja sam visoko u svojoj agendi zacrtao i stavio ljudske resurse, stavio sam obuku kao segment i funkciju koja doprinosi sposobnostima - istakao je Mojsilović.


Građanima je poručio da imenovanje novog načelnika Generalštaba "vodi vojsku na nivo odgovornosti da obezbedi ne samo zaštitu Republike Srbije nego i bezbednost svih građana u našoj zemlji".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading