POSLE PISANJA SRPSKOG TELEGRAFA: Smenjen direktor-penzos!

Autor:

Vesti

26.09.2018

05:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Aleksić više nije na čelu "Beogradskih elektrana". Posle pisanja Srpskog telegrafa o bahatom direktoru koji ne da fotelju ni za živu glavu, te da se konkurs za ovu poziciju namešta u njegovu korist, Skupština grada Beograda imenovala je juče novog direktora. Ovu funkciju ubuduće obavljaće Rade Basta.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
IPAK NIJE NEZAMENLJIV Goran Aleksić

Naš list, podsetimo, početkom ovog meseca razotkrio je Aleksićevu nameru da i u 64. godini ponovo konkuriše za direktorsko mesto i tako uskrati šansu mlađima od sebe. Tek smenjeni direktor "Elektrana" nije imao nameru da završi radni vek, već je pretendovao na još jedan četvorogodišnji mandat.

Da bi se to obistinilo, Aleksiću su nameštali konkurs, za koji su, prema rečima našeg dobroobaveštenog sagovornika, svi koji su želeli da se prijave, unapred diskvalifikovani. Kao neke od primera, naš sagovornik naveo je da je kandidatima tražen pečat notara iako se to nikada ranije nije zahtevalo.

S obzirom na to da je bivši direktor "Beogradskih elektrana" činio sve da zadrži svoje mesto, njegov slučaj oko zloupotrebe službene pozicije sada se istražuje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
milosevic

26.09.2018 06:38

Na poslu odn. na bilo kakvom rukovodecem mestu nisu bitne godine zivota nego formalne kvalifikacije i, iznad svega, radno iskustvo u struci. Ne moze neko ko ima 35 godina zivota i ukupno 10 godina radnog staza stecenog kojegde da "puca" na mesto direktora ili generalnog direktora neke velike firme ili poslovnog sistema. Prednost treba dati ljudima koji su od pocetka karijere u takvim sistemima i koji znaju "u dusu" kako oni funkcionisu.

Odgovori 13 2