POLICIJSKI SINDIKAT PODRŽAVA NAJSTARIJI ZANAT: Policija traži da se dozvoli PROSTITUCIJA!

Autor: J. D. J.

Vesti

25.09.2018

05:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prostitutke u Srbiji uskoro bi mogle da rade po zakonu a zdravstveno i penziono budu osigurane ukoliko prođe predlog Sindikata policije i policijskih starešina da se najstariji zanat na svetu uredi zakonom, onako kako je to odavno regulisano u mnogim evropskim zemljama.

Prema rečima Blaža Markovića, predsednika sindikata, na taj način bi država prihodovala, a žene bi bile bezbednije i zaštićene po mnogim osnovama.

- Države koje su legalizovale prostituciju ubiru ozbiljne prihode. Na taj način bi mogla da se finansira i policija i svi drugi koji se finansiraju iz budžeta. Budžet bi se rasteretio i bilo bi više novca za bolesne i nemoćne. Sa druge strane, te žene bi sklonili sa ulice, imale bi zdravstveno i penziono osiguranje i svi bi bili bezbedniji - objašnjava Marković.

Velike kazne

U zemljama istočne Evrope i balkanskim zemljama kažnjava se prostitutka, ne klijent. Prostitucija je zabranjena u Rusiji (30 evra), Litvaniji (140 evra), Belorusiji (140 evra ili 15 dana zatvora), Ukrajini (osam evra), Rumuniji (330 evra). Za ovo krivično delo u našoj zemlji trenutno je maksimalna kazna 330 evra ili 60 dana zatvora, u Makedoniji 800 evra, Hrvatskoj 110, a kažnjivo je i u Crnoj Gori i Albaniji.

Na pitanje da li je malo čudno da neko ko bi trebalo da se bori protiv ovog prekršaja predlaže njegovu legalizaciju, Marković kaže da je ona bila dozvoljena i za vreme Drugog svetskog rata.

- Za vreme nemačke okupacije žene su imale dokument u kome piše gde radi, u kojoj kafani, sa obaveznim pečatom lekara da je zdrava. Mi sada nešto morališemo, a to se dešava. Osim toga, policajci bi u tom slučaju mogli da se bave trgovcima belim robljem, što je mnogo veći problem - zaključuje Marković.

Predlog je upućen predsedniku države i svim relevantnim institucijama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading