UPOZNAJTE UROŠA NEUNIŠTIVOG: Udarila ga struja od 25.000 volti, bio u komi, dva puta ga udario automobil, ALI TO NIJE SVE

Autor: srbijadanas.net, Republika

Vesti

23.09.2018

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preživeo je udar struje od 25.000 volti, bio je u komi, jer je izgoreo do kosti, imao je 40 teških operacija u totalnoj anesteziji, pet puta je dobio sepsu, dva puta ga je udario automobil i dva puta ga je pogodila sačma u lovu! Sve ovo desilo se jednom čoveku - Urošu Vasiću iz Jagodine, koji ima samo 30 godina.

Uprkos ogromnim životnim preprekama, goste dočekuje sa osmehom na licu i energijom koja se, primećuju mnogi, sreće tek ponekad.

- Kod mene nema: "Ne mogu". Imao sam 16 godina i otišao sam sa drugarom na pecanje, ovde na reku Belicu, bio je 27. april 2004. godine. Kad sam se vraćao, nosio sam grafitni štap za pecanje i na pružnom prelazu desila se eksplozija! Struja od 25.000 volti prošla je kroz štap, podigla me je metar i po u visinu i tako me je vukla 30-ak metara. Bio sam u plamenu, eksplodirala mi je patika! Goreo sam. Pao sam u tešku komu i tu gubim pamćenje - navodi Uroš.

Tu počinje borba za njegov život. Od siline eksplozije meštani su mislili da je neko minirao most. Počeli su da ga gase i pozvali su Hitnu pomoć. Iz Jagodine su ga prebacili u Ćupriju, misleći da je gotov i da nema smisla da ide za Beograd. Ipak, sanitet je krenuo, ali se usput, sa Urošem u komi, pokvario, pa su 

- Tek oko ponoći stigli smo u Beograd. Lice mi je bilo izgorelo, leđa, ruka. Mišići razneti, na pojedinim delovima ostale samo kosti. Sreća, vitalni organi su bili dobri. Posle tri dana, na iznenađenje svih, probudio sam se! Bio sam zakovan za krevet, ceo u zavojima. Gaza je išla do pola očiju, a nisam mogao da se mrdnem. Jedan trenutak promenio je sve. Prvih dana je telo bilo toliko opterećeno bolom da više nije moglo ni da registruje šta se dešava, a onda sam počeo da osećam bol od kog se umire - priča Uroš koji je prvih mesec i po dana u bolnici spavao sedeći.

Za šest meseci bio je, kako navodi, u 64 totalne anestezije, imao je 40 preteških operacija, a smršao je do 40 kilograma. Uprkos stravičnim telesnim traumama, Uroš je 24. septembra 2004. godine, izašao iz bolnice na svojim nogama. Svoje lečenje još nije završio, a ispred njega su još neke operacije. Čeka da se pogodi idealan trenutak - vreme, novac i sreća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading