NOVA SMRTONOSNA "BOŽIJA DROGA" UBIJA: Opasan narkotik stigao iz Kolumbije

Autor: Blic, Republika

Vesti

23.09.2018

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Božija droga" ili psihoaktivna supstanca dimetiltriptamin (DMT) nova je droga u Srbiji, koju je policija juče pronašla prvi put u Beogradu, mogla je da ubije one koji bi je konzumirali, da se kojim slučajem našla na ulici.

Foto: Ilustracija

Spada u takozvane sintetičke droge, prave je takozvani "kuhinjski hemičari", a u prestonicu je stigla iz Kolumbije.

Najveća opasnost leži u tome da je dovoljno da tokom pravljenja "božije droge" temepratura na kojoj se sprema bude 19, umesto 18 stepeni, pa da se dobije supstanca 100 puta jača od heroina.

Ovog puta, policija je na vreme reagovala sprečivši da se "božja droga" pojavi na ulicama.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) uhapsili su R. A. (30) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom hapšenja R.A. pronađeno je i oduzeto tri litre narkotika, za koje se osnovano sumnja da se radi o psihoaktivnoj kontrolisanoj supstanci DMT (dimetiltriptamin) takozvanoj "Božijoj drogi“, koja je po prvi put zaplenjena na teritotoriji Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading