PROSVETNE INSPEKCIJE NA TERENU: Otkriveno više od 50 isturenih, a neakreditovanih odeljenja

Autor: Tanjug

Vesti

20.09.2018

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je do sada utvrđeno da državni i privatni fakulteti i visoke škole imaju više od 50 neakreditovanih isturenih odeljenja i da su inspekcije ministarstva na terenu.

RepublikaFoto: Tanjug
Studenti

On je naglasio da je broj neakreditovanih isturenih odeljenja verovatno mnogo veći i da toj cifri treba dodati još 20 do 30 odsto.

- Poslao sam inspekcije u tri grada, ali svi će doći na red. Tu su Požarevac, Vranje... Išao sam tamo gde ima po dve ustanove pa kada odu u jedan grad da obave dupli posao - rekao je Šarčević novinarima nakon sednice skupštinskog Odbora za obrazovanje.


On kaže da su pronašli tri đačka doma bez akreditacije i da im je naloženo da se akredituju.

- Ti domovi su pripadala socijali i onda su negde 2005. godine dogovorom pretvoreni u đačke domove. To su tri nelegalna doma, mi smo ih finansirali, a nismo znali da nemaju akreditaciju - naglasio je ministar.

On kaže da je preko prosvetne inspekcije naložio da domovi uđu u proces "verifikovanja uslova za rad". Ukoliko to ne učine, dodaje, od ministarstva prosvete neće više dobijati novac, jer ministarstvo neće da finansira neakreditovane ustanove

Ministar je ranije najavio da će kazne za fakultete i visoke škole koje ne zatvore neakreditovana isturena odeljenja biti dva miliona dinara ili oduzimanjem licence.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading