MINISTRI IZ KAMENOG DOBA NE RAZUMEJU SE U RIJALITI: Željko Mitrović poklopio Vladana Vukosavljevića

Autor:

Vesti

19.09.2018

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ocena ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića da su rijaliti-sadržaji duhovno i mentalno uništavanje jednog naroda i da se taj problem može rešiti posebnom pretplatom ili na druge načine izazvala je brojne reakcija i oprečna mišljenja.

RepublikaFoto: youtube.com/multimedium
Željko Mitrović

Vlasnik i direktor Pink medija grupe Željko Mitrović kaže da "ministar, kao i svaka površna neznalica, ovim predlogom hoće dodatno da obogati proizvođače rijaliti-sadržaja!"

MITROVIĆ: Površni i glupi ministarsad bi još da natera građane da plaćaju svoj omiljeni program 

- Sad bi još da natera građane da plaćaju svoj omiljeni program! Da nije toliko površan i glup, znao bi da je snaga ovakvog sadržaja ne zavisi od mesta prikazivanja jer je Pink uspeo u Crnoj Gori da za samo 10 dana, a posle prodaje nacionalne frekvencije, sa novim kanalom Pink Media M, na kome se emituje uglavnom "Zadruga 2", postane najgledanija televizija u kategoriji svih kanala, uključujući i nacionalne kanale u Crnoj Gori i to kao strani kablovski kanal.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja

Ne razume ministar da više platforma prikazivanja ili emitovanja nije ključna stvar i da sadržaj već dugo vlada svim medijskim platformama, a pogotovo od kada je internet postao dominantan medij! Ali bože moj, mala smo zemlja, pa nije lako ni pronaći sposobne i pametne ministre, tako da ovi iz kamenog doba još uvek moraju da pročitaju dosta literature iz oblasti liberalnog medijskog tržišta. Do tada neka mi ministar bude zdravo i dobro! - zaključuje Mitrović.

Podsetimo, Vukosavljević je kao učesnik Priča iz majstorske radionice sa Aleksandrom Đuričićem pre dve večeri u Ustanovi kulture Parobrod u Beogradu posebno kritikovao televizije sa nacionalnim frekvencijama koje emituju rijaliti-programe, dok izbegavaju sadržaje iz kulture, na koje su obavezne.

- Ne može se to pravdati time da narod to traži, jer ovo nije narod ludaka, moralne nedonoščadi, psovača... U svetu se slični sadržaji emituju na kablovskim kanalima i konzumiraju po određenoj ceni - istakao je ministar kulture i podsetio da je kontrola rada medija u nadležnosti REM.

RepublikaFoto: Tanjug

Svi šokirani, ali se redovno pojavljuju na tim televizijama

Po pitanju rijalitija drugačije stavove u Parobrodu su izneli i bivši ministri kulture Branislav Lečić i Ivan Tasovac.

- Ovo je jasna politička namera da se što više sroza bilo kakav moralni nivo i kredibilitet običnog čoveka, razvoj individualnog mišljenja i kolektivnog duha. Ubija se snaga jedne nacije… Rijalitiji su idealno tlo da narod bude što jeftiniji, da nema svesti, da nema bunta. A mi imamo nacionalnu televiziju koja obavlja zadatak za vlastodršca i ima pravo da to radi - istakao je ministar kulture u Vladi Zorana Đinđića.

"Na kojoj se ti redovno pojavljuješ", usledila je opaska sadašnjeg direktora Beogradske filharmonije, koji smatra da se takvim programima povećava vidljivost i samim razgovorom i da je sada "licemerno govoriti da su dno dna".

- Šokiran sam, znači postojim... Svi se šokiraju, a većina javnih ličnosti uredno daje izjave tim televizijama koje emituju rijalitije i tabloidima. Ne želim da im i sada dajemo na vidljivosti. Postoji daljinski upravljač! - poručio je Tasovac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading