Posle punih 10 godina ponovo radi dijaliza u Vrnjačkoj Banji

Vesti

15.09.2018

05:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnoj bolnici za interne bolesti u Vrnjačkoj Banji nakon 10 godina ponovo rade dijalize. Naime, uz velike napore Ministarstva zdravlja i lokalne samouprave, stekli su se svi uslovi za obavljanje ove terapije, zbog koje su oboleli do sada morali da putuju u Kraljevo.

RepublikaFoto: Tanjug
Moderno: Velika pomoć Ministarstva zdravlja i lokalne samouprave bolnici u Vrnjačkoj Banji

Neverovatno je da su, i pored donacije najsavremenijih aparata za dijalizu, čitavu deceniju pacijenti ovu ustanovu morali da zaobilaze. Ipak, nakon čitave decenije, oboleli su ponovo dobili terapiju u ovoj ustanovi. Direktorka ove bolnice Vanja Balšić kaže da od 2008. u ustanovi postoji osam italijanskih aparata za hemodijalizu.

- Nije bilo uslova da se terapija obavlja u bolnici. Međutim, imali smo veliko ohrabrenje i pomoć u svakom smislu i verujemo da su se stekli svi uslovi da krenemo sa prvim procedurama. Ovo je velika stvar za pacijente, ali i njihove porodice i prijatelje, kao i naš kolektiv i celu opštinu Vrnjačka Banja - rekla je Balšić.

RepublikaFoto: Tanjug
Vanja Balšić

8 italijanskih aparata za hemodijalizu ima u bolnici

Ona se zahvalila na nesebičnoj pomoći i podršci Ministarstvu zdravlja, kao i lokalnoj samoupravi, na pomoći da se dijaliza ponovo radi u njihovoj bolnici i u njihovom gradu. Pored toga, intenzivno se radi na tome da se iste medicinske procedure započnu i sa pacijentima iz opštine Trstenik, koji sada terapiju primaju u Kruševcu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading