Megatrend i Univerzitet iz Kine potpisali memorandum o saradnji

Autor: Republika

Vesti

14.09.2018

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Megatrend univerzitet i Hebei univerzitet iz Kine potpisali su memorandum o uzajamnom razumevanju i saradnji.

Foto: Promo foto
Predsednik Lijengeng i rektor Jovanović prilikom potpisivanja sporazuma.

Reč je o strateškom ugovoru kojim je otvoren prostor dubljoj saradnji između dve institucije. Na sastanku koji je održan u prostorijama Megatrend univerziteta u Beogradu, rektor prof. dr Mića Jovanović i predsednik Hebei univerziteta prof. dr Dži Lijengeng istakli su značaj dubljeg povezivanja dva univerziteta na naučnim projektima od strateškog značaja.

Prošle godine delegacija Hebei univerziteta boravila je u Srbiji, kada je i posetila Megatrend univerzitet. To je bio inicijalni korak nakon kojeg su usledile pripreme za potpisivanje memoranduma kojim bi se obezbedila dugoročna saradnja

Predstavnici oba univerziteta izrazili su uverenje da će ovim dogovorom značajno biti unapređena internacionalizacija ovih visokoškolskih ustanova, te podstaknut dalji rast u oblasti naučnog i obrazovnog procesa.

Tokom boravka kineske delegacije u Srbiji obaviće se razrada pojedinih aspekata budućih zajedničkih projekata, dok se odlazak delegacije Megatrend univerziteta u Kinu očekuje u naredna dva meseca. Na narednom sastanku biće precizirana dinamika rada na zajedničkim projektima.

Kao prioritetni projekat planirano je osnivanje zajedničkog instituta u Beogradu, koji će unaprediti kako naučno-tehnološku tako i kulturnu saradnju između dve zemlje. Institut bi trebalo da bude osnovan u saradnji s domaćom privredom.

Pored toga, dogovoreno je pokretanje zajedničkog studijskog programa sa dualnom diplomom, na kojem bi studenti imali priliku da stiču znanja u obe zemlje, i već tokom studija sklapaju kontakte s predstavnicima privrede.


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Jelena

23.10.2018 07:10

Svaka čast! Saradnja sa Kinom može da donese našim studentima zaista novo iskustvo.

Ljilja

23.10.2018 07:16

Uzajamna saradnja je nešto što je za svaku pohvalu. I naši i njihovi studenti će dobiti najbolje ovim potezom