NIS i Novi Sad nastavljaju sa zajedničkim projektima u korist svih građana

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

12.09.2018

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Novi Sad i kompanija NIS predstavili su danas rezultate višegodišnje uspešne saradnje kroz program društvene odgovornosti "Zajednici zajedno" koji NIS realizuje već 10 godina želeći da unapredi kvalitet života lokalnih zajednica širom Srbije. Svečanosti u Gradskoj kući prisustvovali su Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS, brojne zvanice i predstavnici medija. Današnja manifestacija bila je ujedno i prilika da dva partnera najave nove zajedničke projekte sa istim ciljem - kvalitetnijim životom svih Novosađana i njihovih gostiju.

RepublikaFoto: Promo foto

Kroz različite programe društvene odgovornosti, vođen svojim sloganom "Budućnost na delu", NIS je od 2009. godine u razvoj Novog Sada uložio gotovo 300 miliona dinara. Od toga je samo kroz program "Zajednici zajedno" realizovano 86 projekata koji su doprineli poboljšanju uslova života Novosađana. Ovi projekti ujedno su sjajan primer zajedničkog angažovanja NIS-a i lokalne zajednice na opštu dobrobit.

RepublikaFoto: Promo foto

Tako su, između ostalog, partnerskim naporima rekonstruisana i izgrađena dečja igrališta Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", obnovljen objekat Male stražare - Opservatorije na Petrovaradinskoj tvrđavi, uređen Dunavski park, značajno unapređena sportska infrastruktura Novog Sada. Pored toga, NIS i Novi Sad su, u saradnji sa EXIT fondacijom, promovisali uspešne mlade ljude u želji da postanu heroji dolazećih generacija, podržali brojne kulturne i sportske manifestacije među kojima je i "Sterijino pozorje", poboljšali uslove za rad i boravak u Domu "Veternik". Takođe, u okviru programa "Zajednici zajedno" u Novom Sadu je otvorena prva Kancelarija za auto-sedišta kako bi se jačala bezbednost najmlađih u saobraćaju, dok je na Štrandu uređeno prvo kombinovano dečje igralište u Srbiji, prilagođeno mališanima sa posebnim potrebama. Od 2009. godine NIS je podržao i rad brojnih sportskih klubova i udruženja u Novom Sadu među kojima su i Odbojkaški klub "Vojvodina" i Stonoteniski klub "Novi Sad".

Pored partnerstva ostvarenog kroz društveno odgovorne projekte NIS i Novi Sad ostvaruju i uspešnu poslovnu saradnju. Osim toga što je u Novom Sadu sedište kompanije, NIS u ovom gradu poseduje značajne biznis kapacitete, među kojima i 13 maloprodajnih objekata i Naučno-tehnološki centar, dok kompanija upošljava i više od 2.000 Novosađana.

RepublikaFoto: Promo foto

Povodom predstavljanja rezultata saradnje sa kompanijom NIS, Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada je rekao da je poslovni uspeh kompanije NIS uspeh čitave zajednice, jer garantuje da će društveno odgovorni program ''Zajednici zajedno'' nastaviti da se realizuje u još većem intenzitetu.

- Ponosni smo što smo u Program, koji teži napretku društva, ulaganjem u nauku, obrazovanje, kulturu, sport, socijalno preduzetništvo, uključeni od samog početka. Zahvaljujući tome, podršku su dobili mnogi talentovani pojedinci i institucije, koji predstavljaju budućnost Novog Sada i Srbije. Novina je da je kompanija NIS naš partner i u obnovi bisera Novog Sada, odnosno Petrovaradinske tvrđave koja će dobiti sjaj koji i zaslužuje, jer svaki njen kamen i cigla predstavljaju naše jedinstveno kulturno-istorijsko nasleđe. Tamo smo preselili i kulturne manifestacije, i pokazali da imamo kapacitet da organizujemo kvalitetne sadržaje i mimo centralnog gradskog trga, pa gradić polako počinje da živi kao kulturno-turistička atrakcija - rekao je Vučević.

RepublikaFoto: Promo foto

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS je istakao:

- NIS je u srcu Novog Sada, uveren sam, ne samo geografski. Zato napredak naše kompanije ne bi bio potpun, ako ne bi doprineo i napretku grada u kojem živimo i radimo. Takvo shvatanje je i u našoj strategiji, posebno u programu "Zajednici zajedno". Ponosni smo što to partnerstvo traje već deset godina i što iz godine u godinu vidimo doprinos NIS-a razvoju lokalnih zajednica širom Srbije. Novi Sad, svakako, ima posebno mesto i, koliko je zadovoljstva zbog realizovanih projekata, još nas više raduju oni koji dolaze. Decenija naše uspešne saradnje kroz program "Zajednici zajedno" još jednom potvrđuje našu zajedničku volju i poverenje u saradnji za dobrobit Novog Sada i Novosađana.

Saradnja sa lokalnim zajednicama u Srbiji jedan je od prioriteta društvene odgovornosti NIS-a koji se realizuje kroz program "Zajednici zajedno". Od 2009. godine NIS je u okviru ovog programa ostvario saradnju sa 11 lokalnih zajednica i realizovao više od 900 projekata vrednih preko milijardu dinara. Od ove godine programu se pridružila i 12. lokalna zajednica - Požarevac, čime je NIS nastavio da širi krug svojih prijatelja i partnera kako bi unapredio kvalitet života građana širom Srbije, pre svega onih najmlađih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading