DANAS VEOMA TOPLO, ZA VIKEND TROPSKE TEMPERATURE!

Autor: Republika

Vesti

11.09.2018

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorološka jesen već je počela, ali temperature su letnje, i tako će biti do kraja nedelje, pokazuju prognoze. Maksimalne vrednosti kretaće se od 25 do 31 stepen do kraja sedmice, a najtopliji dani biće petak i subota, kažu meteorolozi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

- Ovakve temperature nisu neuobičajene za ovo doba godina. Veći deo Evrope je pod uticajem anticiklona, zbog kog je povećan vazdušni pritisak, te je vreme već nekoliko dana vedro i stabilno. Topla vazdušna masa nalaziće se iznad Srbije do kraja sedmice te će se maksimalne temperature kretati između 25 i 31 stepen - objašnjava za "Blic" meteorolog Đorđe Đurić.

Prema njegovim rečima, petak i subota će biti najtopliji dani ove nedelje, što potvrđuju i prognoze Republičkog hidrometeorloškog zavoda (RHMZ).

Podsetimo, dani u kojima temperatura prelazi 30 stepeni kategorišu se kao tropski dani.

Nema zahlađenja na vidiku

- U petak uveče će se javiti umereno naoblačenje, te će ponegde postojati uslovi za ređu pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Ipak, nema većeg zahlađenja na vidiku, kao ni pravih jesenjih kiša, još ćemo uživati u toplim danima - kaže Đurić.

- Još je rano da precizno prognoziramo vreme za narednu sedmicu, ali za sada se čini da će ostati umereno toplo i prijatno vreme. Visoke temperature sa kojima se sada susrećemo lakše se podnose nego prethodnih sedmica, jer je vlažnost vazduha manja, ali i obdanica kraće traje, a noćne temperature su znatno niže - zaključio je Đorđe Đurić.

Prema aktuelnim podacima RHMZ-a, nema hitnih upozorenja niti najava, a meteo alarm "miruje".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading