LUDAK, HOĆE DA MU PLATIMO ŠTO NAM JE UBIJAO DECU: NATO ubica tužio Srbe zbog trauma

Vesti

10.09.2018

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ludilo mozga! NATO pilot koji je učestvovao u bombardovanju 1999. tužio Srbiju i traži odštetu! Pilot američkog vazduhoplovstva u penziji Stiven Monagan, navodno je zatražio da mu država Srbija isplati 2,15 miliona dolara jer ne može noću da spava zbog strahova koje je zaradio tokom učestvovanja u bombardovanju i ubijanja naše dece.

NATO bombardovanje

Američki sudovi su inače poznati po suludim presudama, pa ne bi čudilo da u zemlji u kojoj građani dobijaju spor protiv "Starbaksa" jer im se prosula vrela kafa na krilo ili gojazni koji su tužili "Čips" pošto su se ugojili i pilot-ubica naplati pretrpljeni strah dok je išao da ubija.

Međutim, u Ministarstvu pravde Srbije za Srpski telegraf kažu da ne znaju ništa o ovoj tužbi i da nema nikakve logike da NATO pilot tuži našu zemlju, koju je bombardovao.

MONAGAN: Zbog srpskog PVO postojao stalni rizik da će moj avion biti srušen, sanjam to noću i nakon rata

- Po tome bi svi građani Srbije mogli bi da tuže svakog NATO pilota ponaosob ili države koje su učestvovale u bombardovanju i traže odštetu za pretrpljeni strah - kažu u ministarstvu.

A vest o nesvakidašnjoj tužbi pomahnitalog pilota naišla je na oštre kritike domaće javnosti.

ISTRAUMIRAN ZBOG STELTA

Naime, bivši oficir JNA Veselin Šljivančanin šokiran je ovom skandaloznom optužbom, ali ocenjuje da svaki NATO pilot koji je bombardovao Srbiju i treba da bude istraumiran.

RepublikaFoto: Tanjug

ŠLJIVANČANIN: Istraumiran je zbog svojih zločina. Njegove su bombe ubijale malu decu, civile...

- To je i zaslužio. Njegove su bombe ubijale malu decu, nevine civile, rušile mostove... Istraumiran je zbog svojih zločina. Pitao bih ga samo šta je on uopšte tražio u Srbiji. Ovo je legalna država i normalno je da se branimo i da PVO, od kojeg je on istraumiran, gađa avione koji seju smrt. Srbija ne treba i ne sme ništa da plati! Svaki razuman čovek može samo da se nasmeje ovoj tužbi - kaže Šljivančanin.

Uz osmeh dodaje da se Monagan verovatno uplašio za sebe kad je video kako smo oborili nevidljivi F-117.

- Sigurno je odmah pomislio: "Ako su ovako sredili nevidljivog, šta će tek da urade nama vidljivima" - ironičan je bivši oficir JNA.

Kako piše Njujork tajms, Monagan je okrivio Srbiju jer ne može da spava, ima povećanu anksioznost i nervno je iscrpljen.

STRAH OD PVO

- Kada sam otišao u vazduhoplovstvo, nisam planirao da učestvujem u stvarnoj borbi, pa mi je bilo jako teško. Bila je to velika odgovornost i u početku sam bio nervozan u svakom napadu. Zbog protivvazdušne odbrane Srbije postojao je stalni rizik da će moj avion biti srušen, sanjam to noću i nakon rata - kaže Monagan.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading