UDRUŽENJE: Iguman Janjić ne može da ostane u Dečanima!

Autor: Tanjug

Vesti

02.09.2018

15:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu apelovalo je kod srpskog patrijarha Irineja da otac Sava Janjić ne zavređuje više da ostane u Visokim Dečanima.

RepublikaFoto: youtube.com/ Sava Janjic
Sava Janjić

U pismu patrijarhu Irineju, Udruženje navodi da se Janjić fanatično zalaže da Srbija prizna celovitost i nezavisnost Kosova, da je tokom 1998. i 1999. godine osudio Srbiju za prekomernu primenu sile nad Albancima, da nikad nije hteo da osudi Haradinaja i Tačija, koji su odgovorni za kidnapovanje srpskih civila 1998, te da nije podržao protest porodica kidnapovanih i ubijenih, koji je trajao od 10. jula do 9. avgusta 2001. godine u Gračanici.

A, na pitanje porodica kidnapovanih - gde su njihovi oteti članovi, iguman je, tvrde u Udruženju, odgovorio: "Idite žalite se vašem Slobodanu Miloševiću, koji je zlostavljao Albance radi Velike Srbije sa Mladićem i Karadžićem". donijom,taktičke razmirice manje važne

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading