"DANI ŠLJIVE" U BLACU: 86 ljudi završilo u bolnici zbog tuča i alkohola!

Autor: S. RAVIĆ

Vesti

29.08.2018

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za tri dana trajanja tradicionalne blačke manifestacije "Dani šljive" komunalci su izbacili 70 tona smeća, a Domu zdravlja u Blacu i Hitnoj službi javilo se 86 osoba usled povreda u tučama i zbog alkohola.

RepublikaFoto: ST/S. RAVIĆ
Kroz Blace prošlo 100.000 posetilaca

Policija je mnogo više intervenisala nego prethodnih godina. U Blacu je 5. 000 stanovnika, a tokom manifestacije kroz ovu sredinu prošlo je više od 100.000 posetilaca.

- Samo jedna osoba je zadobila teške telesne povrede. Njega je u tuči, prvog dana, tokom koncerta Ace Lukasa udarilo jedna osoba bokserom i ima naprsnuće lobanje. Zbog povreda je prebačen u Niš, a zatim u Beograd. Ostale osobe imale su lake telesne povrede, ili tegobe usled pijanstva - potvrđeno nam je u Domu zdravlja Blace. 

Oni dodaju da su ekipe Hitne pomoći intervenisale na terenu svega šest puta, jer su se sve osobe za pomoć odmah javljale Domu zdravlja koji je nedaleko do cetra Blaca gde se održavala manifestacija. 

Pored policije i Hitne službe pune ruke posla imalo je i Javno komunalno preduzeće Blace. Oni su sakupili za tri dana sedam kamiona smeća, odnosno oko 70 tona. 

RepublikaFoto: ST/S. RAVIĆ

- Prvog dana zabeležena je najveća posećenost manifestacije i tada je tokom noći sakupljeno više od 35 tona smeća. Najmanje je bilo poslednjeg dana, odnosno u nedelju kada je napunjen samo jedan kamion - kazali su nam u JKP Blace.

Ova manifestacija se tradicionalno održala 16. put. Pored celodnevnog programa, posećenost je povećana koncertima. Prve večeri pevali su Amadeus bend i Aca Lukas, druge večeri Goca Tržan i Dejan Petrović sa Big bendom, a poslednje večeri nastupala je rok grupa Van Gog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading