TROPSKI DAN U SRBIJI: Temperature do 34 stepeni!

Autor: Republika

Vesti

20.08.2018

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iznad većeg dela Srbije danas sunčano i veoma toplo. Sredinom dana i posle podne očekuje se razvoj oblačnosti, a ponegde i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u južnim, jugoistočnim i u brdsko-planinskim predelima. Duvaće slab do umeren severni vetar. Minimalna temperatura od 15 do 21, maksimalna dnevna od 29 do 34 stepena.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Slična situacija biće i narednih dana u Srbiji. Ponegde se može očekivati pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u brdsko-planinskim predelima. Maksimalna temperatura narednih dana kretaće se u rasponu od 29. do 35. stepena. U četvrtak i petak u većem delu Srbije biće nestabilno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

 

U Beogradu u toku prepodneva sunčano, poslepodne i veoma toplo. Tiho i bez vetra. Minimalna temperatura 19, maksimalna dnevna 32 stepena.

Tropski toplo vreme zadržaće se i narednih dana u Beogradu, a maksimalna temperatura kretaće se uglavnom od 32. do 34. stepena.  U četvrtak i petak očekuje se nešto više oblačnosti, a u nedelju kiša.

Nastavlja se period povoljne biometeorološke situacije. Izvesne tegobe su moguće kod kardiovaskularnih bolesnika. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u blažoj formi. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading