KORISTITE ALTERNATIVNE PRAVCE: Hrvati napravili HAOS na granicama, i dalje se očekuju duža zadržavanja

Autor:

Vesti

12.08.2018

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvati napravili haos na granici! Zbog pojačane kontrole koju su tražile hrvatske vlasti kolone automobila danima čekaju na ulazak u ovu zemlju, a najviše na Batrovcima, gde su zadržavanja bila i po osam sati.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Foto: Ilustracija

Naime, usled dužeg zadržavanja na ulasku u Hrvatsku i punog međuprostora formiraju se duge kolone i na našem prelazu, gde vozači čekaju četiri sata, a isto toliko je zadržavanje i na hrvatskoj granici.

Radnim danima se očekuje manja gužva, ali s obzirom na to da je špic sezone, i dalje će biti većih zadržavanja, zbog čega se preporučuje korišćenje alternativnih pravaca.

Iz AMSS savetuju izbegavanje prelaza Šid jer granična i saobraćajna policija sa Batrovaca preusmerava vozila na ovaj granični prelaz, pa su i tu moguća čekanja. Umesto toga, kažu, bolje je birati prelaze Sot, Bačka Palanka, Bogojevo ili Bezdan.

Veće zadržavanje je i na granici sa Mađarskom na Horgošu, Gostun sa Crnom Gorom, Preševo sa Makedonijom i Gradina sa Bugarskom

Prema informacijama Uprave granične policije, veće zadržavanje je i na granici sa Mađarskom na Horgošu, oko sat vremena, kao i na prelazu Gostun sa Crnom Gorom, Preševo sa Makedonijom i Gradina sa Bugarskom.

Gužve su na ovim prelazima u oba pravca zbog odlaska naših i povratka zapadnih turista s letovanja. Ukoliko ste se uputili ka severnom susedu, iz AMSS, umesto Horgoša i manjih graničnih prelaza koji rade od sedam do sedam, kao što su Đala, Bajmok i Bački vinogradi, preporučuju da birate Horgoš II, Kelebiju i Bački breg, koji rade non-stop.

Foto: Srpski telegraf
PAKAO NA PRELAZIMA Kilometarske kolone na granicama

Onima koji putuju na more u Grčku preko Makedonije carinici i policija savetuju da za ulazak u Makedoniju, umesto Preševa, koriste granični prelaz Prohor Pčinjski kod istoimenog manastira, gde su zadržavanja kraća.

Oni koji se odluče za tu varijantu potrebno je da se kod Vranja isključe sa auto-puta i prate oznake.

Ovim pravcem put do Kumanova je duži za nekih 12 kilometara i ima više krivina, ali je to bolje nego čekati u dugim kolonama.

Umesto glavnog graničnog prelaza sa Crnom Gorom - Gostuna, iz AMSS savetuju da idete preko Jabuke ili Špiljana, a umesto Gradine sa Bugarskom, prelaz Strezimirovci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading