VELIKI USPEH NA KBC BEŽANIJSKA KOSA: Čuveni hirurg operisao četiri pacijenta, ZAHVAT PRENOŠEN UŽIVO

Autor: blic.rs, Republika

Vesti

11.08.2018

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najvećih eksperata u oblasti laparoskopske kolorektalne hirurgije, prof. Amdžad Pervajz, uradio je četiri laparoskopske operacije tumora debelog creva, gostujući u četvrtak i petak u KBC "Bežanijska kosa".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovu operaciju je u amfiteatru ustanove putem prenosa uživo pratilo oko 60 hirurga iz cele Srbije. Eminentnom profesoru asistirali su kolorektalni hirurzi iz KBC "Bežanijska kosa", a tim povodom on je održao i nekoliko predavanja.

- Profesora Amdžada osim izuzetne hirurške veštine odlikuje i nesebična spremnost da znanje prenese drugima. Sličan program koji se pod njegovim rukovodstvom sprovodi sada u Srbiji, sproveden je uz njegovo aktivno učešće i u Velikoj Britaniji i mnogim drugim državama. Zahvaljujući ovakvim programima, za samo nekoliko godina je moguće u jednoj zemlji veliki broj hirurga osposobiti za ovu veštinu - saopštio je dr Blagoje Đukanović, jedan od koorganizatora ovog skupa.

Do sada je 100 pacijenata operisano na KBC "Bežanijska kosa" ovom tehnikom.

- Prva operacija iz laparoskopske hirurgije u bivšoj Jugoslaviji je urađena upravo u KBC "Bežanijska kosa" još 20. maja 1992. godine, pod rukovodstvom primarijusa dr Mirka Grubora - istakla je direktorka KBC "Bežanijska kosa" Marija Zdravković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading