NE PREZAJU NI OD ČEGA DA ZGRNU PARE: Fantom-agencija zavarava trag, švercuje Irance pod NOVIM IMENOM!

Autor: J. JOKANOVIĆ - G. MITROVIĆ

Vesti

10.08.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lažna firma "Aris travel", koja pod maskom turizma krijumčari Irance u Srbiju, o čemu je Srpski telegraf pisao, i dalje operiše, ali pod novim imenom.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Nije šija, nego vrat: Samo promenili naziv

Naime, ova agencija, koja svakog četvrtka na aerodromu kupi državljane Irana i po razrađenoj šemi ih predaje krijumčarima, posle pisanja našeg lista pokušava da zavara trag, pa je naprasno promenila ljude koji su mesecima bili zaduženi za doček, ali i tablu sa imenom, tako da se umesto "Aris travel" pojavljuje "STP travel"?!

POTVRDIO, PA NESTAO

Međutim, reporteri Srpskog telegrafa uverili su se da šema krijumčarenja i dalje funkcioniše po starom receptu.

Po izlasku iz aviona putnike u holu aerodroma ovog puta dočekuje devojka koja u ruci drži natpis "STP travel" i upućuje ih kod "kolega". Kada svi putnici sa spiska budu čekirani, autobusi "Stojković prevoza" ih razvoze do hotela. Dalje stupaju u vezu sa krijumčarima, koji ih prebacuju do željenih destinacija.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Iranci ulaze u autobus

6.000 Iranaca ušlo u Srbiju od septembra do kraja juna

Srpski telegraf je uspeo da stupi u kontakt sa zakonskim zastupnikom fantomske agencije Irancem čije je ime Šahab Hamedani Esfahani Maskan, ali je on samo potvrdio da je vlasnik agencije. A kada smo mu poslali pitanja zbog čega nisu registrovani kao turistička agencija i kako objašnjava da svakog četvrtka oko 300 Iranaca, uglavnom porodica sa decom i ogromnim prtljazima dođe iz Teherana u Beograd, vlasnik se više nije oglašavao.

INSPEKCIJA UŠLA U TRAG

S druge strane, vlasnik "Stojković prevoza", koga je agencija angažovala za prevoz, i dalje tvrdi da ne zna ništa o nezakonitim radnjama.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Ja samo prevozim, a za sva ostala pitanja obratite se vlasniku agencije - kategoričan je Stojković.

S druge strane, u Ministarstvu turizma, čiji inspektori prvi put nisu uspeli da pronađu agenciju na prijavljenoj adresi, kažu da im je iz drugog pokušaja to pošlo za rukom i da je firma registrovana za prevoz putnika od aerodroma do hotela i da je u postupku prikupljanja papira za dobijanje licence za organizatore putovanja.

Foto: Srpski telegraf
Srpski telegraf 23. jula

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading