Dileme vozača na tehničkom pregledu: Kuku lele zbog kuke za vuču

Autor:

Vesti

08.08.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je novi pravilnik o tehničkom pregledu vozila stupio na snagu pre više od mesec dana, vozači i dalje nisu sigurni u kojim će slučajevima proći kontrolu. Navodi koji su uplašili vozače da će pasti na tehničkom ukoliko imaju bilo kakva oštećenja na četvorotočkašu, ipak, nisu tačni. To je potvrdio načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov, koji je istakao da oštećenja koja ne utiču na bezbednost vozila nisu razlog da ono bude okarakterisano kao neispravno.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Olakšajte sebi

- Manja oštećenja na vozilu koja ne utiču na bezbednost saobraćaja, poput ogrebotine, ulegnuća nastalih pri parkiranju vozila, nedostatka bočne lajsne, naprsline na prednjim i zadnjim farovima prolaze na tehničkom pregledu. Ono što nije dozvoljeno jesu veća mehanička oštećenja karoserije, šasije, poda, nadgradnje, kabine - objasnio je Arsov.

Prema rečima Damira Okanovića iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, za svaku dodatnu ugradnju na vozilu, poput stavljanja folije, odnosno zatamnjenih stakala ili kuke za vuču, morate da obavestite Agenciju za bezbednost saobraćaja.

Da biste bili sigurni da ćete proći rigorozniji tehnički pregled, Srpski telegraf vam donosi još pet stvari na koje obavezno treba da obratite pažnju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading