GENERAL SEKULIĆ O ULOZI KAPETANA DRAGANA: Vasiljković je hvalisavac, nije on nikakav zločinac

Autor:

Vesti

05.08.2018

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kapetan Dragan je mnogo izvikan i sam je voleo da se hvali i za ono što ne stoji. Ako sam ja učinio neki zločin, to je učinio i kapetan Dragan", tvrdi general Milisav Sekulić, koji je pre 23 godine bio operativac u glavnom štabu Srpske vojske Krajine (SVK).

Kapetan Dragan

Autor knjige "Knin je pao u Beogradu" ističe da za ovakve tvrdnje ima jake argumente.

- To kategorički tvrdim. Pratio sam 1996. prvo suđenje ratnim zločincima u Šapcu (slučaj Repić oko Zvornika) i znao sam da je u vreme tog zločina 1992. kapetan Dragan bio u Brčkom. Na tom suđenju svedok iznosi kako je gledao da dobrovoljci kapetana Dragana streljaju civile, a on uopšte nije bio tamo - navodi Sekulić.

Dodaje da se ista matrica koristila i u Hrvatskoj tokom suđenja Vasiljkoviću, koji je početkom jula pravosnažno osuđen na 13 i po godina zatvora po optužnici koja ga tereti za ratne zločine počinjene nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.

General Sekulić ističe da je tokom petogodišnjeg boravka u Hagu, gde je bio kao ekspert odbrane u slučaju Milana Martića, video razna dokumenta.

- Da nisam bio u Hagu, možda bih svašta nešto verovao i pričao. Hrvati pričaju o nekom Domovinskom ratu i oslobođenju, a neće da ispričaju da su za vreme "Oluje" na kninskom groblju sahranili preko 200 ubijenih ljudi, koje je međunarodna komisija ekshumirala i videla kako su unakaženi i na koji način su stradali. Mene je čudilo kako čovek od 40 godina može da zakolje bebu od dva meseca. Kakva je ta beba opasnost - pita general.

Tragajući za odgovorom, kaže da se obratio čak i Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, da je objašnjenje dobio od Dobrice Ćosića, kao i od dvojice vladika.

- Odgovor koji sam dobio je da Katolička crkva vernika uči da su Srbi šizmatici, da su Jevreji ubili Isusa Hrista, da su Cigani najveći svetski beskućnici. Ubiti nekog od njih i bogu je drago. On veruje kad je zaklao bebu od dva meseca da se bog raduje - ispričao je Sekulić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading