BATINAŠ POSTAJE DIREKTOR ŠKOLE: Skandal koji ozbiljno narušava ugled obrazovanja

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Saša Bovan biće postavljen za vršioca dužnosti direktora nove akademije, koja će biti oformljena spajanjem Beogradske poslovne škole (BPŠ) i Više poslovne škole iz Blaca, iako ima više nego sumnjivu reputaciju.

RepublikaFoto: youtube.com/News front Srbija
Saša Bovan, vanredni profesor na Pravnom fakultetu

NASILNO PONAŠANJE

Bovan je među studentima, a o tome su pisali i mediji, poznat po nasilnom ponašanju, zbog čega ga među sobom nazivaju batinašem i siledžijom. Tokom studentskih protesta 2015. godine akademci su javno optužili Bovana (na internetu se mogu naći tekstovi koji su tada objavljivani) da ih je sa još dvojicom profesora fizički napao i sprečio da uđu u amfiteatar. U jednom od tekstova pod naslovom Koškanje i razvaljivanje vrata na Pravnom fakultetu piše:

- Studenti tvrde da im je bilo onemogućeno da uđu u amfiteatar broj 5 kako bi održali najavljeni zbor koji je trebalo da počne u 12 sati. Oni optužuju grupu profesora (navode među njima konkretno Sašu Bovana - prim. aut) za fizički napad. Na kraju, posle pet dana blokade i fizičkog obračuna, studenti i uprava Pravnog fakulteta oko 14 sati postigli su dogovor. Blokada ove visokoobrazovne ustanove je konačno završena.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Beogradska poslovna škola

I na društvenim mrežama, odnosno forumima na kojima se dopisuju i iznose svoje stavove studenti i bivši studenti Pravnog fakulteta, mogu se naći optužujući komentari na račun Saše Bovana. Između ostalog, navodi se da je često menjao partijske knjižice, da je šetao od JUL do DOS, da je udarna pesnica uvek kada se treba obračunati sa studentima ili suzbijati studentske proteste.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Sima Avramović, dekan Pravnog fakulteta

DEKAN GA BRANI

S druge strane, sadašnji dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović u poruci koju nam je poslao sa mora tvrdi da optužbe protiv Bovana nisu tačne.

- Nikad nisam čuo da ga studenti zovu batinaš - napisao je Avramović.

Srpski telegraf pitao je i ministra prosvete Mladena Šarčevića zašto je odlučeno da Bovan preuzme rukovođenje novoformiranom akademijom.

- Ovo je privremeni organ, oročen na svega od dva do tri meseca. A ja mislim da je vaš Đura ipak najbolji - odgovorio je Šarčević, aludirajući na direktora BPŠ Đuru Đurovića..

Inače, rođeni brat Saše Bovana je Bojan Bovan, bivši direktor "Parking servisa", koji je vedrio i oblačio ovim preduzećem u vreme kada je na vlasti u Beogradu bio Dragan Đilas. Bovan je bio prethodno gradski sekretar za saobraćaj i bio je desna ruka Živorada Anđelkovića, poznatog po nadimku Žika Pauk, koji je u to vreme bio glavni operativac DS. Bovan je danas direktor JP "Sportski centar Novi Beograd" kao kadar Aleksandra Šapića.

Profesor Saša Bovan juče nije odgovorio na pitanja koja smo mu poslali na službeni mejl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Draginja

03.08.2018 13:08

Tako su reklu da će biti bolje sa dolaskom novog direktora u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu, a sada je Škola u minusu.