SLUČAJ VERUOVIĆ PROTIV SRPSKOG TELEGRAFA: Iskoristili presudu za politički napad

Autor:

Vesti

30.07.2018

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Puna su im usta pritužbi da vlast navodno utiče na pravosudne organe, a prvi su potrčali da jednu sudsku presudu, i to prvostepenu, uviju u političku oblandu i iskoriste za napad na "provladin tabloid", kako su nazvali Srpski telegraf (ciljajući preko nas sasvim sigurno i nekog drugog).

Zoran Đinđić i Milan Veruović

Dnevni list Danas i Vladimir Todorić, doskora visoki funkcioner Demokratske stranke, a sada član Predsedništva Narodne stranke Vuka Jeremića, koji je istupio pod paravanom advokata, obrušili su se na naš list.

Povod je bila PRVOSTEPENA sudska odluka po tužbi Milana Veruovića, bivšeg telohranitelja premijera Zorana Đinđića, protiv Srpskog telegrafa.

Na trećini strane, Danas je presudu koja nije pravosnažna predstavio kao konačnu, a celu priču sveo je na omalovažavanje našeg lista, praveći maltene sveca od čoveka koji je bio glavni u obezbeđenju premijera kojeg nije uspeo da sačuva od atentata. S druge strane, njegov advokat Todorić, govoreći o sudskom postupku, bavio se gotovo isključivo politikom, ne pomenuvši maltene nijednom rečju proces koji je poveo Veruović.

Vujačić: Danas se upustio u političku propagandu u svrhu obmanjivanja javnosti i čitalaca

Da je posredi politička igra, slaže se i poznati advokat Svetozar Vujačić.

- Imajući u vidu da nije u pitanju čak ni pravosnažna presuda protiv Srpskog telegrafa, postavlja se pitanje zašto joj Danas daje toliki publicitet i objavljuje je na trećini strane. Rekao bih da je to zarad političke propagande i u svrhu obmanjivanja javnosti i čitalaca. Konačan cilj je da se nanese šteta vašem listu, i to tako što će, dok vas optužuju da kršite kodeks, upravo oni to učiniti - zaključuje Vujačić.

Podsetimo, Veruović je početkom aprila prošle godine tužio naš list zbog teksta u kom smo pisali o njegovim vezama sa Vukom Jeremićem i drugim njegovim aktivnostima. Tad smo postavili i pitanje Veruovićeve odgovornosti na dan Đinđićevog ubistva, budući da kao telohranitelj nije uspeo da zaštiti premijera od atentata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading