NEVREME NAPRAVILO HAOS U VALJEVU: Reke bujaju, kuće plivaju u vodi

Autor: Tanjug,Republika

Vesti

28.07.2018

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obilna kiša koja je u petak popodne i sinoć pogodila Valjevo, dovela je do naglog bujanja reka i njihovih pritoka, nanoseći velike štete domaćinstvima i privrednim objektima.

RepublikaFoto: Tanjug/Glas Zapadne Srbije
Ilustracija

Gradonačalnik Valjeva, Slobodan Gvozdenović, sa saradnicama je obišao danas poplavljena područja, i obećao je brzu pomoć u saniranju nastalih šteta.

Naročito velike štete nanela je reka Ljubostinja, pritoka Kolubare koja protiče kroz severni deo grada. Bujica je napunila vodom na desetine dvorišta i stambenih objekata, odnela delove ograda, zasade voća, a u donjem toku se zbog njenog izlivanja našlo 10 kuća. 

Odnela je neke od živinarskih farmi, i nanela štete baštama i drugim usevima. 

Voda je iz Ljubostinje koja protiče kroz fabriku Krušik, takođe nanela velike štete u pojednim delovima ove fabrike, izlila se na put Valjevo - Loznica, zbog čega je saobraćaj bio obustavljen.


Velike štete su pričinjene i na domaćinstvima koja se nalaze u planinskim selima, gde su stradali brojni lokalni putevi, pa su neke kuće odsečene, javio je Glas zapadne Srbije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading