MINISTARSTVO: Isplate porodiljskih naknada neće kasniti!

Autor: Tanjug

Vesti

28.07.2018

09:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isplate naknada za porodiljsko odsustvo neće kasniti, a u skladu sa novim zakonom sredstva će biti isplaćivana između 20. i 25. u mesecu, za prethodni mesec, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

RepublikaFoto: pixabay.com

V.d. pomoćnika ministra za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Miloš Janković kaže da porodilje nemaju razloga da brinu i da se kašnjenja kojih je bilo u ranijem periodu više neće dešavati. 

- Upravo zato, da bismo zaštitili građane, menjali smo Zakon. Isplate su ranije kasnile po tri, šest ili 10 meseci, imali smo različite sporove i primedbe na rad. Sada je to promenjeno i predviđeno je da država, odnosno resorno ministarstvo uplaćuje direktno na račun porodiljama i to će se ubuduće isplaćivati između 20. i 25. u mesecu, za prethodni mesec - naveo je Janković.

On je naglasio da niko neće biti oštećen i da porodilje sada imaju sigurnost jer država, kaže, uplaćuje sredstva direktno na njihov račun.

- One ne moraju više da brinu da li zavise od volje poslodavca, njegove likvidnosti ili želje da zatvori firmu - podvukao je Janković.

Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom propisano je da Ministarstvo nadležno za socijalna pitanja, iz sredstava obezbeđenih u državnom budžetu, isplaćuje mesečne naknade porodiljama na tekući račun. 

Za porodiljska odsustva koja su započeta od 1. jula 2018. godine i kasnije, isplata naknade zarade vršiće se na navedeni način, u periodu 20. do 25. u mesecu za prethodni mesec. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading