PAKAO NA IZLAZU IZ SRBIJE: Kilometarske kolone, ČEKA SE PO DVA SATA!

Autor: Republika

Vesti

27.07.2018

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Auto-moto saveza Srbije danas su najavili velike gužve na svim pravcima u zemlji i na izlazima iz nje. Kako je vikend pred nama, donosimo vam mesta na kojima su moguće gužve.

Foto: Republika.rs
Gužva na granici

Na naplatnoj stanici Stara Pazova u smeru ka Beogradu zadržavanja za naplatu putarine su oko 15 minuta, dok je na putničkim terminalima naših graničnih prelaza pojačan saobraćaj na ulazu i izlazu iz zemlje, saopšteno je iz AMSS.

Na frekventnim graničnim prelazima Horgoš, Batrovci i Gradina zadržavanja na ulazu u Srbiju su oko 60 minuta, a kako nezvanično saznaju iz AMSS, zbog dužih kolona na izlazu iz Hrvatske na GP Batrovci zadržavanja sa njihove strane su i duža od dva sata.

Alternativni granični prelazi za Hrvatsku su Šid i Bačka Palanka, a savetuje se korišćenje manje opterećenih prelaza, kada je u pitanju Mađarska, to su Kelebija i Bački Breg, a samo za putnička vozila otvoreni su Horgoš 2, Bački Vinogradi, Ðala i Bajmok.

Zadržavanja ima na izlazu iz Srbije ka Makedoniji na graničnom prelazu Preševo, pri čemu su zadržavanja promenljiva i iznose između 30 i 60 minuta.

Iz AMSS zbog očekivanog jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima preporučuju korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

U saradnji MUP Srbije i AMSS postavljene su nove Web kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom, a one pokazuju potpune informacije sa trenutnom slikom o intezitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz našeg graničnog prelaza i mogu se pogledati na internet platformi AMSS.

Kada je u pitanju stanje na putevima, iz AMSS navode da je pojačan intenzitet saobraćaj, posebno na Koridoru 10, kao i na putevima prvog reda koji vode ka Crnoj Gori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading