KIŠA ĆE UTIHNUTI, A ONDA NAM SLEDI PRŽENJE!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

24.07.2018

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo danas se očekuje da će pasti više od 30 litara kiše po kvadratu, zbog čega bi moglo da dođe do izlivanja reka Jadar, Kolubara, Lepenica i Resava. Ipak, od sledeće nedelje u našu zemlju vraća se leto, počinje dug toplotni talas, tokom kog se temperatura neće spuštati ispod 30 stepeni, a očekuje nas tek nekoliko kišnih dana.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Danas će pasti velika količina kiše

Meteorolog  Đorđe Đurić kaže za Informer da će danas pljuštati u svim krajevima Srbije.

- Kišni talas je danas ponovo nad Srbijom, a padavine neće zaobići gotovo nijedan deo naše zemlje! Pljuskovi, grad i olujni vetar neće mnogo spustiti temperaturu, koja će ići do 29 stepeni - prognozira Đurić i dodaje:

- Nestabilno vreme sa čestim pljuskovima i smenama oblaka i sunca očekuje nas sve do nedelje. Najviše kiše pašće na jugu i istoku zemlje, dok se na severu pljuskovi očekuju tek od petka. Maksimalna temperatura kretaće se od 24 na jugu do 32 na severu Srbije - kaže Đurić.

Sagovornik napominje da se dugi kišni period završava ove nedelje i da konačno stiže leto.

- Ipak, od sledeće nedelje u Srbiju konačno stiže pravo leto. Dug toplotni talas doneće nam dane sa temperaturama oko 30 stepeni, ali i nekoliko pakleno vrelih dana u kojima će živa u termometru dostizati i 34. podeljak. Ono što će sve obradovati jeste da ćemo tokom avgusta imati tek nekoliko kišnih dana - ističe Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading