UMESTO U MORU PLIVAĆE U DUGOVIMA: Putnici od "S.A.B. travel-a" dobijaju novac na JESEN, a od "Flaj flaj" NI DINARA!

Autor: novosti.rs

Vesti

23.07.2018

15:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prevareni turisti agencije "S.A.B. travel" novac od uplaćenih a neostvarenih aranžmana, mogu da očekuju početkom septembra. Za većinu njih, odmor je definitivno za ovu godinu završen. A, dok se ne završi sa prijavljivanjem, za šta je rok dat do 24. avgusta, osiguravajuća kuća ne zna u kom procentu će putnici biti obeštećeni.

RepublikaFoto: youtube.com/mirkocovek

Kako je rečeno, uslovi za aktiviranje garancije putovanja stekli su se u ponedeljak i tada je počela prijava oštećenih putnika osiguravajućoj kući DDOR Novi Sad. Zasada, prema preliminarnim podacima, ima 2.900 ugovora, sa oko 6.000 putnika. Odštetni zahtev je vredan 589.000 evra.

- Uputstva za podnošenje zahteva za obeštećenje može se naći na sajtu DDOR i JUTA - kazao je Ivan Grujić, član Izvršnog odbora DDOR Novi Sad. - Veoma je bitno da svi putnici podnesu zahteve, kako bismo mi 24. avgusta bili u mogućnosti da napravimo kompletnu analizu svih ugovora o putovanju, koji nisu realizovani. Tek kada se to završi, radićemo analizu zahteva i obračun naknade. Što se tiče obeštećenja, odnosno da li će novac biti vraćen u potpunosti ili recipročno, to sve zavisi od podataka koji će biti prikupljeni.

Prema rečima Aleksandra Seničića, direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija, u trenutku kada je S.A.B. prestao sa radom, na destinaciji je bilo oko 1.200 putnika. JUTA je organizovala njihov povratak, gledajući da nijedan putnik ne bude vraćen pre isteka samog aranžmana. Za neke su morali da traže i smeštaj.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
"Flaj flaj" nije bila članica Jute

- Delimično prebacivanje odgovornosti države na naše udruženje je bilo neprimereno u početku ovih dešavanja - istakao je Seničić. - Nismo državna institucija i nemamo ovlašćenje da kontrolišemo finansije i unutrašnje poslovanje neke agencije. Licencu izdaje država, a ne mi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading