PAKAO U SRBIJI SE NASTAVLJA: Vanredna situacija u ovom delu naše zemlje!

Autor: Republika

Vesti

07.07.2018

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevreme koje je prethodne noći zahvatilo područja mesnih zajednica Trudelj i Dragolj nanelo je nezapamćenu štetu infrastrukturi, a štab za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac proglasio je vanrednu situaciju u tim selima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Dejan Kobačević, šef Štaba i predsednik opštine, rekao je tokom obilaska terena da su bujice nastale nakon sinoćne kiše bukvalno odnele kompletnu infrastrukturu u Trudelju i Dragolju. 

- U Trudelju imamo veliki problem sa mostom koji vodi u zaseok Matići. Njega je bujica vode bukvalno pomerila. Ljudi koji žive u tom delu ne mogu da dođu do svojih kuća. Sva raspoloživa mehanizacija opštine Gornji Milanovac nalazi se u ova dva sela - rekao je Kovačević. 

U Dragolju je, dodao je, dvadeset domaćinstava odsečeno i ne postoji način da se tim domaćinstvima priđe. 

- Situacija je alarmanta u ova dva sela. Mi ćemo učiniti sve što je potrebno da u najkraćem roku normalizujemo život u tim selima, a za pomoć ćemo se obratiti i državi, kako bismo nastalu štetu sanirali u potpunosti - rekao je predsednik opštine.


Božidar Vučetić, direktor opštinskog javnog preduzeća za izgradnju rekao je da se ovo preduzeće odmah odazvalo na poziv predsednika mesnih zajednica Dragolj i Trudelj i izašlo sa raspoloživom mehanizacijom na teren: 

- Povukli smo mehanizaciju iz gornjih sela da saniramo ono što je u našoj moći. Pronaćićemo najbolje moguće rešenje ovog vikenda. Štete su ogromne, a posebno je velika šteta na mostovima - naveo je Vučetić.


Predsednik mesne zajednice Trudelj Zoran Matić izjavio je da je nevreme sinoć bilo jače i gore nego prethodnog puta, te da je ponovo uništilo sve. 

- Ovog puta je odnelo puteve, mostove i sve što smo radili. Sve nam je odnelo i opet krećemo od nule. Predsednik opštine i direktor javnog preduzeća za izgradnju su nam obećali pomoć i nadam se da ćemo sanirati ove posledice. Ovo je haos još veći nego što je bio - dodao je. 

Na sednici štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac, osim proglašenja vanredne situacije, naloženo je svima u sistemu zaštite i spasavanja na teritoriji opštine da preduzmu potrebne mere za otklanjanje posledica ove elementarne nepogode. 

Takođe, Opštinskoj upravi je naloženo da uputi komisije za procenu štete, dok će se na području mesnih zajednica koje su pogođene elementarnom nepogodom obnoviti rad saveta mesnih zajednica i poverenika civilne zaštite.

Na području sela Trudelj i Dragolj nema životno ugroženog stanovništva, ali meštani nemaju struju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading