PUTNICI PREDLAŽU NOVINE I IZMENE NA NOVOJ STANICI: Dajte više autobusa i trafiku na Prokopu!

Autor:

Vesti

04.07.2018

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova glavna železnička stanica Beograd Centar u Prokopu za samo dva dana pokupila je sve simpatije i komplimente putnika. "Lepo i moderno", "evropski", samo su neki od njih. Ipak, to nije sve. Prokop će, kada se sve kompletno završi, izgledati još bolje. Pojedine nedostatke primetili su i putnici, koji su navikli na staru železničku stanicu. Oni su u razgovoru za Srpski telegraf naveli šta bi to trebalo još da se nađe ili izmeni na Prokopu kako bi stanica izgledala još bolje.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

AUTOBUSI 34 I 36

Kao najveći problem putnici su naveli gradski prevoz. Kada izađu iz železničke stanice, najviše ih, kažu, muči kuda i kako dalje. Iako se stajalište za gradski prevoz na kojem staju autobusi 34 i 36 nalazi tik uz izlaz iz Prokopa, najviše žalbi upućeno je na račun retkih polazaka.

- Živim blizu i nije mi bilo teško da se snađem. Ali ljudi su ko muve bez glave, ne znaju gde se nalaze kad izađu iz voza. Jeste da ovde staju dva prevoza, ali 36, recimo, ide na 40 minuta. To je baš retko - priča Mirjana Mićić (62). Da prevoz treba da bude češći, smatra i Staša Tošić, koja je u Beograd doputovala vozom iz Novog Sada.

- Sad se još i snalazim, ali kada sam prvi put došla, nisam pojma imala kuda dalje. Bilo mi je konfuzno, a gradski prevoz se dosta čeka - kaže ova putnica.

Drugima fale prodavnice i trafike. Jedan od putnika na stanici Prokop, Slobodan Veljković, kaže da je stanica lepa, ali da joj nedostaju prodavnice i opremljeniji toaleti.

- Stanica izgleda svetski, nema šta. Ali bi bilo dobro da postave i neku prodavnicu, da ima da se kupi flaša vode. Bio sam u toaletu, tamo nema sapuna ni kanti. To bi valjalo da se uvede - predlaže on.

RADI SE PRVI PERON

Prokop još nije završen, pa putnike i dalje pomalo zbunjuju putokazi. Čim izađu iz voza, u dilemi su da li treba da idu uz ili niz stepenice, koje se nalaze pored svakog perona, kako bi izašli van.

Stanici nedostaje i prilaz osobama sa invaliditetom, koji bi uskoro trebalo da bude završen. U planu je i da se završi prvi peron, koji će Prokopu dati još lepši i savršeniji izgled.

ŠTA PUTNICI PREDLAŽU ZA NOVU ŽELEZNIČKU STANICU

1. nove gradske autobuske linije i češći red vožnje za već postojeće
2. više parking-mesta
3. prodavnice i trafike
4. prilaz stanici osobama sa invaliditetom
5. jasniji putokazi
6. kante i sapuni u toaletima

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading