Hrvat skinuo tablu sa brozovim imenom, pa se ubio - TITOVO PROKLETSTVO

Autor:

Vesti

03.07.2018

05:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ko god udari na Tita, stići će ga kazna, poručuje Joška Broz, Maršalov unuk, komentarišući vest da se poznati zagrebački ugostitelj Neven Brajković (55) zvani Brko ubio nepunih godinu dana pošto je ponosno sa zida svog objekta skinuo uličnu tablu s imenom Trga maršala Tita.

Josip Broz Tito

CRNA SUDBINA

Od kako je skinuo tablu sa Titovim imenom, nema nesreće koja nije zadesila poznatog kafedžiju. Posao mu je propadao, žena ga je napustila, te je odlučio da devojci koja je radila u kafiću kaže da više ne dolazi na posao.

Brajkovićev poznanik koji je gotovo svakodnevno dolazio na kafu u porodični kafić "Why not" u strogom centru Zagreba ispričao je zašto je gazda kafića odlučio da digne ruku na sebe.

- Brko je poslednjih godinu dana često bio depresivan i nervozan. Od tog skidanja Titove ploče sve mu je krenulo nagore. Puno ljudi prestalo je da dolazi u kafić. Koliko znam, njegova supruga Sanda veoma je želela da se vrati u Nemačku, gde su do pre petnaestak godina živeli, pa se Brko zbog čitave situacije pre nekoliko meseci s njom dogovorio kako će do septembra završiti sve poslove ovde i krenuti preko. Nažalost, nije izdržao pritiske koji su ga tištili i digao je ruku na sebe. Skončao je u kafiću. To je zaista ogromna porodična tragedija - rekao je njegov poznanik.

Neka i ova smrt bude za nauk onima koji bi i dalje da udaraju na Tita - Joška Broz, Titov unuk

Brajković je privukao pažnju medija prošlog leta, kad je skinuo uličnu ploču s imenom Trga maršala Tita sa zida svog kafića. Odmah potom je na svom Fejsbuk profilu napisao: "Pade DIKTATOR". Međutim, baš u to vreme hrvatski mediji objavili su kako je Poreskoj upravi dužan oko 750 hiljada kuna, otkad kreće Brkin sunovrat.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Joška Broz

OPASNA IGRA

Titov unuk Joška Broz za Srpski telegraf kaže da ovo nije usamljen slučaj i da je slična sudbina zadesila i Srbe koji su hteli da se odreknu Maršala.

- Nije razmišljao da sa mrtvim ljudima ne sme tako da se igra, a posebno ne sa kultom predsednika SFRJ. Isto je zadesilo i onu četvoricu koji su srušili njegov spomenik u Užicu, nijedan više nije živ. Takođe, podsetiću da je premijer Đinđić skidao petokraku sa Skupštine grada. Neka i ova smrt bude za nauk onima koji bi i dalje da udaraju na Tita - ističe Joška Broz.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading