SRBIJA U KOLAPSU: Mostovi srušeni, saobraćaj STOJI!

Autor: Republika

Vesti

30.06.2018

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nevreme koje je juče pogodilo više delova Srbije izazivalo je bujice i probleme u saobraćaju, a u pojedinim mestima evakuisani su građani. Saobraćaj je i sada ponegde u prekidu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Poplava

JP "Putevi Srbije" saopštilo je jutros da je i dalje na snazi obustava saobraćaja u Grockoj, na raskrsnici ulica Smederevski put i Doktora Aleksandra Kostića.

Saobraćaj je obustavljen usled urušavanja mosta zbog vremenskih neprilika. Saobraćaj se odvija alternativnim putnim pravcima, navodi se u saopštenju. 

U nevremenu koje je juče zadesilo opštinu Grocka poplavljeno je dosta kuća, a procena štete počinje danas, navedeno je na portalu "Grocka.info".

Prema podacima kojima raspolažu, najugroženija mesta su bili Begaljica, Umčari, pojedini delovi Grocke, a na nekoliko mesta saobraćaj je u potpunom prekidu. 

Dubočajski potok odneo je most na Smederevskom putu i saobraćaj ka Smederevu je u potpunosti obustavljen do daljnjeg. 

Most u Begaljici ka Manastiru Rajinovac je takođe odnela bujica. Na terenu su hitne službe, policija, vatrogasci i žandarmerija.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Predsednik opštine Dragoljub Simonović bio je sa saradnicima u Begaljici zajedno sa hitnim službama.

Iz Doma za stare u Umčarima koji je bio ugrožen usled poplava noćas, Hitna pomoć evakuisala je sedam osoba. Šestoro korisnika prebačeno je u prihvatilište u Kumodraškoj, dok je jednoj osobi trebalo medicinsko zbrinjavanje, rekli su Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Tokom noći Hitna pomoć imala je u Beogradu 88 intervencija od čega osam na javnom mestu, a nije se dogodila nijedna saobraćajna nesreća.

Podsetimo, olujno nevreme uz snažan vetar i veliku količinu padavina pogodilo je u petak i Suboticu. U tom gradu veliki broj ulica je poplavljen, saobraćaj je usporen, izvaljena su i mnoga stabla, a jedna osoba je lakše povređena.

Reka Vrbovica napravila je velike probleme žiteljima u selima Vrbovno i Konatice kod Stepojevca. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading