NOĆAS U SRBIJU STIŽE CRNO ZLO SA NEBA: Spremite se za poplave!

Autor: Republika

Vesti

26.06.2018

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji se sutra očekuje veća količina padavina, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), a najkritičnije će biti na zapadu i jugozapadu zemlje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

U istočnim i centralnim predelima, kako se navodi u upozorenju, količina padavina biće između 20 i 30 l/m2 za 24 časa, a na zapadu i jugozapadu oko 40 l/m2 za 24 časa, lokalno i više, upozorio je Republički hidrometeoroloski zavod.

Kako je objasnio meteorolog Đorđe Đurić, iako najavljena količina kiše iziskuju pozornost, ona nije ni približno velika kao ona koja je zadesila Srbiju prethodne sedmice.

- Kiša koja je pogodila, recimo, Vršac u petak, izmerena je sa 93 litre po metru kvadratnom. Pritom, tada su padavine bile koncentrisane na malom prostoru i tokom svega nekoliko sati, a sutrašnje prognoze o 20, 30 i 40 litara odnose se na raspon čitavog dana - kaže Đurić, a prenosi blic.rs. i dodaje da nas sutra očekuje pravo jesenje vreme.

Nama grada, ali postoji opasnost od izlivanja rečica

On kaže i da sutra neće biti grmljavine i grada, niti opasnosti od poplave reka, ali valja biti oprezan u blizini potoka i rečica, jer postoji opasnost od njihovog izlivanja.

Poređenja radi, Đurić je objasnio i da u proseku, tokom čitavog juna u Beogradu padne oko sto litara kiša po metru kvadratnom.

A temperatura?

Kako su saopštili u RHMZ, vetar će biti slab i umeren severni, severozapadni, u Vojvodini povremeno jak. Jutarnja temperatura od 13 do 17 C, najviša dnevna od 17 do 21 C.

U Beogradu sutra maksimalno 18

U Beogradu će biti oblačno i sveže, povremeno sa kišom. Vetar slab i umeren severni, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 15 C, najviša dnevna oko 18 C.

Izgledi vremena za sedam dana - do 4. jula

U četvrtak i petak biće pretežno oblačno, povremeno sa kišom, ponegde i pljuskovima sa grmljavinom.

U subotu prestanak padavina i razvedravanje, pre podne na severu, posle podne i u ostalim krajevima.

U nedelju i početkom sledeće sedmice pretežno sunčano.

Temperatura će biti u postepenom porastu, tako da će do subote biti ispod, a zatim oko i malo iznad proseka za ovo doba godine, a prosek je od 25 do 28 stepeni C.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading