VLADA SPREMA 70 ODSTO SUBVENCIJA ZA UNIŠTENE USEVE!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.06.2018

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proizvođači iz zapadne Srbije čiji su usevi najugroženiji zbog vremenskih nepogoda, moći će da dobiju značajnije subvencije za osiguranje proizvodnje.

RepublikaFoto: youtube.com/RTS Sajt - Zvanični kanal
Foto: Ilustracija

Vlada Srbije, navodi "Politika", razmatra mogućnost da u najugroženijim područjima subvencije, sa sadašnjih 40 odsto, budu povećane na 60 do 70 odsto.

Kako je za "Politiku" rekao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, pokazalo se da je potrebno povećati sistem podrške u osiguranju u najugroženijim područjima. 


On je istakao da se nada da će ova inicjativa zaživeti od naredne godine. U osiguravajućim kućama koje posluju u Srbiji poljoprivrednici imaju mogućnost da osiguraju praktično svaku vrstu proizvodnje, i to od gotovo svih najčešćih rizika. 

Međutim, samo 10 odsto zasada u našoj zemlji pokriveno je osiguranjem po čemu smo na začelju u Evropi, gde je prosek 50 odsto. Gubitak prinosa može biti osiguran od više različitih rizika. 


Kao osnovni smatraju se požar, udar groma i grad i za ovu vrstu osiguranja odlučuje se oko 95 odsto proizvođaca. Poplave, jesenji i prolećni mraz ili oluja su dopunski rizici ali za ovu vrstu zaštite nema velikog interesovanja jer uvećavaju krajnji iznos premija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading