(VIDEO) GRAD RAZBIO BEOGRAD: Zemun potopljen, a u ovom gradu je totalni PAKAO!

Autor: Republika

Vesti

22.06.2018

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već u ranim jutarnjim satima počeli su jaki pljuskovi i grmljavina koji su, za sada, najintenziviji u Zemunu, kažu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

RepublikaFoto: twitter.com/Faloulah
Ilustracija

- U Zemunu je već palo 16 litara kiše po metru kvadratnom, tako da su tamo pljuskovi najitenzivniji. U nekim delovima grada je za sada suvo, dok su pljuskovi pogodili Čukaricu, Rakovicu i Palilulu - kažu iz RHMZ-a.

 

 

Celo prepodne će, dodaju, biti u znaku pljuskova koji su praćeni grmljavinom. Takođe, oni donose i zahlađenje.

- Očekuje se da će pasti više od 20 mililitara kiše za tri sata. Duvaće jak severozapadni vetar, povremeno olujni - kažu meteorolozi.

 

 

Kako javljaju sugrađani, na Paliluli je već "provala oblaka" i pada grad, dok u Surčinu samo grmi, a na Banovom brdu su pljuskovi.

Iz RHMZ-a dodaju da će u popodnevnim i večernjim satima kiša i pljuskovi slabiti i postepeno prestajati u svim delovima grada.

Nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom i olujnim vetrom zahvatilo je delove Prijepolja, gde je napravilo veliku materijalnu štetu na voćnjacima i putnoj infrastrukturi, a voda se ulila i u nekoliko domaćinstava, javlja portal Prijepolje Info. 

Pored seoskih i prigradskih delova i glavne saobraćajnice u centru grada bile su pod vodom, jer kišni kolektori nisu mogli da prime ogromnu kolicinu padavina, dodaje portal. 

Kako se navodi, poplavljene su kuće, koje se nalaze na samom ulazu u Prijepolje, voda je ušla u prostorije, a na terenu su vatrogasci koji izvlače pumpama vodu.

Prijepolje Info navodi da ništa nije bolje stanje ni kod gradskog stadiona u naselju Hašinbegovića polje, sve je pod vodom, a šteta je zabeležena i na "Lukoilovoj pumpi", koja se nalazi neposredno pored magistrale. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading