BUDITE OPREZNI, ČUVAJTE SE PLJAČKE: Srpski automobili u Grčkoj NA METI LOPOVA

Autor: Tanjug

Vesti

21.06.2018

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turisti iz Srbije koji odu na odmor u Grčku vrlo lako mogu se naći na meti lopova koji pljačkaju po plažama i usred dana obijaju kola sa srpskim tablicama, saznaje Informer

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Samo u poslednjih desetak dana zabeleženo je više ovakvih incidenata na potezu od Soluna do Halkidikija, a na meti pljačkaša su najčešće turisti koji borave na Kasandri i Sitoniji. 

Grčki lopovi imaju običaj da vrebaju naše turiste na parkinzima pored plaža, sačekaju ih da zaključaju kola i odu, a onda pomoću pajsera i šrafcigera obijaju automobile. To rade koristeći dekoder za obijanje centralne brave, pa čim otvore auto, odnose sve iz njega.

Ana Nikolić, koja živi u Grčkoj desetak godina i ima turističku agenciju "Nikana travel", kaže za Informer da su na ovakav način mnogi Srbi ostali bez novca i ličnih stvari.

- U subotu nam se javila porodica koja je boravila u mestu Perea, u blizini Soluna. Šokirani i uplašeni ljudi kažu da su im na plaži obili auto i odneli sve od stvari što se zateklo u kolima, kameru, naočare za sunce, kutiju sa alatom, pa čak i prvu pomoć. Odmah smo pozvali policiju, a oni još ne mogu da se opasulje šta im se dogodilo - kaže Nikolićeva.

Ona dodaje da se krađe najčešće dešavaju na prvom i drugom prstenu Halkidikija.

- U popularnim grčkim letovalištima Polihrono, Hanioti i Pefkohori krađe se dešavaju tako što lopovi noću ulaze u apartmane u prizemlju kojima nisu zatvorena vrata, dok se na Sitoniji uglavnom obijaju automobili, i to na najpopularnijim plažama, Portokali i Karidi, gde su velike gužve i parkinzi krcati - ističe ona.

Prema njenim rečima, savet za sve putnike jeste da obavezno zaključavaju vrata od apartmana tokom noći i da ništa vredno ne ostavljaju u kolima.

- U većim gradovima poput Soluna automobile turisti treba da ostavljaju u garažama, a ne na javnim parkinzima. Čak se dešava da auto bude obijen i na nekim parkinzima koji se plaćaju. Jedan od rizičnih parkinga jeste onaj kod "Ikee" u Solunu, jer nema ni rampu ni čuvare - objašnjava Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading