UŽICE POPLAVLJENO, USEVI RAZORENI: Ni 15 ispaljenih raketa nije zaustavilo razorni grad

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.06.2018

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski štab za vanredne situacije u Užicu saopštio je danas da se, od nevemena koje je područje tog grada zahvatilo u sredu, najviše štete pretrpele poljoprvredne kulture, pa je formirana Komisija koja će raditi na proceni nastale štete.

RepublikaFoto: youtube.com/ RadioBoom93

Tokom jednočasovnog nevremena u Užicu je palo oko 29,3 litra kiše po metru kvadratnom što je prouzrokovalo zadržavanje velike količine vode na ulicama i stvaranje bujica.

Navodi se da je poslednja vremenska nepogoda u gradu dovela do podizanja asfalta u nekoliko gradskih ulica, pada nekoliko stabala drveća, odrona, prodora vode u podrumske prostorije stambenih jedinica, kao i poslovne prostore u užem centru grada, a oštećenja na mreži kišne i fekalne kanalizacije sanirao je JKP "Vodovod“.


- Najveće štete pretrpeli su poljoprivredne kulture pošto je grad u okolnim selima u velikoj meri uništio useve, posebno zasade malina, pa je formirana Komisija za štete nastale u oblasti poljoprivrede koja će obilaskom terena podneti štabu zvanični izveštaj - kaže članica Gradskog veća za poljoprivredu Sanja Janković.


Prema rečima, članice Gradskog veća za vanredne situacije Katarine Ostojić za vreme trajanja i nakon nevremena ekipe javnih preduzeća i dežurnih službi u gradu bile su u pripravnosti i na terenu, i u kratkom roku su uspele da saniraju nastale posledice.

Ostojićeva navodi da je juče sa 13 protivgradnih stanica ispaljeno svih 15 raketa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading