Čuveni snimatelj o radu javnog servisa: BUJOŠEVIĆU, RTS TI PUCA KAO EKSPRES-LONAC

Autor:

Vesti

09.06.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vasko Vasović čuveni srpski snimatelj i direktor fotografije na RTS sa impozantnom profesionalnom biografijom, koji već 32 godine radi na javnom servisu, tvrdi da je pritisak u RTS kao u ekspres-loncu, koji preti da pukne u najgorem mogućem trenutku.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Dragan Bujošević

Za takvo stanje snimatelj krivi rukovodstvo ove medijske kuće sa Draganom Bujoševićem, generalnim direktorom RTS, na čelu.

- U 60 godina dugoj tradiciji RTS je uz uspone i padove bio kuća prema kojoj su sve ostale televizije i produkcije u zemlji i regionu formirale svoje standarde. RTS je bio reper, u svakom smislu, ali samo bio - istakao je Vasović u intervjuu nedeljniku Pečat i dodao da zaposleni saginju glave ne zbog mizernih plata već zbog loše organizacije i bahatog odnosa rukovodstva kuće.

Snimatelju koji je čitav profesionalni vek proveo u toj kući čini se da RTS nikada nije bio dalje od svoje primarne uloge da bude medijski javni servis svih građana Srbije.

Na graju programa, umesto intoniranja srpske himne, suočavamo se sa slikom srpske zastave na kojoj su ispisana imena Dragana Bujoševića i Nebojše Bradića, kao istinskih simbola jedne nacije

 

- Zahvaljujući nestručnom rukovodstvu, RTS je postao mračna, netransparentna, troma, nefleksibilna, zastarela, poludiletantska, umiruća mašinerija. U pismu generalnom direktoru i Upravnom odboru upozorio sam na stanje u kom se RTS nalazi, kao i na nesagledive posledice s kojima bismo mogli da se suočimo. Međutim, Dragan Bujošević je pismo shvatio kao terorističku pretnju i lični napad na njega, a Upravni odbor da su zahtevi izneti u pismu "revolucionarni i da menjaju ceo sistem iz korena".

Tvrdnju da se RTS ubrzano urušava obrazlaže činjenicama da je RTS izgubio prava prenosa najgledanijih sportskih događaja i serijala upravo zbog nesposobnog i korumpiranog rukovodstva.

- Posle "Žike šarenice", i "Kvadratura kruga" se povlači sa nacionalnog servisa.

Sledeći korak koji je najavio ukoliko se ne usvoje zahtevi za promenu nakaradnog sistema jeste prekid programa na 15 sekundi, poručuje Vasović.

- Belim slovima na crnoj pozadini preko celog ekrana biće napisano: "Nesposobnom rukovodstvu RTS - No Pasaran" - kaže Vasović napominjući da se gledaoci, uz odjavu programa na Drugom kanalu RTS, umesto intoniranja srpske himne, suočavaju sa slikom srpske zastave, na kojoj su ispisana imena Dragana Bujoševića i Nebojše Bradića, kao istinskih simbola jedne nacije.

Ovo je o RTS rekao čuveni snimatelj

 

u trci oko gledanosti stižemo poslednji na mesta svih događaja, kada i vatrogasci pakuju svoje šmrkove
vozači RTS rade po 12 sati, a u radne liste mogu da upišu samo osam
glavni urednik informativnog programa raspolaže samo jednim dronom, kupljenim bez tendera
zaposleni saginju glave ne zbog mizernih plata već zbog loše organizacije i bahatog odnosa rukovodstva kuće

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading