MOZZART U AKCIJI: Nova Varoš dobila novi poligon za stasavanje šampiona!

Autor: Republika

Vesti

08.06.2018

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru velike akcije kompanije MOZZART "Sto terena za jednu igru", pred više od 1.000 svojih sugrađana, košarkaško igralište urađeno po profesionalnim standardima, u Novoj Varoši svečano je otvorio reprezentativac Nemanja Nedović.

RepublikaFoto: Promo foto

Potpuno renovirani teren koji je poneo ime doskorašnjeg beka Unikahe nalazi se u čuvenom novovaroškom Naselju. Ljubitelji košarke na ovom mestu moći će da se bave svojim omiljenim sportom na novoj, specijalnoj podlozi, na kojoj se sada nalaze koševi sa profesionalnim konstrukcijama, zglobnim obručima i kliritnim tablama.

Pre nego što je Nemanja Nedović, koji je ovde načinio prve sportske korake, presecanjem vrpce zvanično otvorio rekonstruisani novovaroški poligon za stasavanje budućih generacija profesionalnih košarkaša, posetioci su uživali u revijalnoj utakmici juniora iz KK Zlatar, za koji je Nemanja i sam dve godine igrao.

RepublikaFoto: Promo foto

Trenutak u kom su mu nekadašnji treneri uručili fotografiju iz njegovih najmlađih košarkaških dana, ispraćen je gromoglasnim aplauzom, a potom se mladi košarkaš obratio publici.

Počastvovan sam što će teren na kom sam počeo da treniram košarku i proveo veći deo svog detinjstva nositi baš moje ime, poručujući mladima koji danas ovde igraju basket da treba da budu uporni i veruju u sebe, kao i da se snovi ostvaruju trudom i radom. Kada sam ja počinjao uslovi za mlade sportiste su bili vrlo teški, pa smo se snalazili na improvizovanim terenima, a sada će, zahvaljujući kompaniji Mozzart, nove generacije moći da igraju košarku u uslovima kakve imaju profesionalci, zbog čega sam posebno srećan, rekao je Nedović.

Košarkaško umeće publici su demonstrirali i svi Novovarošani koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj, a najbolji šuteri među njima osvojili su i vredne nagrade.

RepublikaFoto: Promo foto

Sve prisutne, a posebno najmlađe među njima, koji će možda jednog dana takođe predstavljati našu naciju na svetskim takmičenjima, pozdravio je i gradonačelnik Nove Varoši Rade Vasiljević, koji je istakao koliko Novoj Varoši i njenim građanima znači donacija kompanije Mozzart.

Ovo je veliki dan za nas i našu opštinu kojoj je kompanija Mozzart obezbedila profesionalno sportko igralište. Zahvalni smo im što su ovog puta odabrali baš nas i uložili sredstva koja sami ne bismo mogli da obezbedimo. Osim terena, od kog nismo imali veću donaciju ove godine, kompanija Mozzart nam je donirala i 20 televizora, koji su preko potrebni nekolicini ustanova u našem gradu. Najiskrenije se zahvaljujemo na onome što su učinili za naše građane i želimo im da još dugo uspešno posluju, a Nemanji da bude najsjajnija među svetskim zvezdama košarke – rekao je gradonačelnik.

Teren u Novoj Varoši je 59. obnovljeno sportsko igralište koje je Mozzart rekonsturisao u okviru svoje akcije "100 terena za jednu igru". Ideja ove kompanije koja poseban akcenat stavlja na društveno odgovorno poslovanje i humanitarni rad, prema rečima direktora njenog sektora za korporativne komunikacije Borjana Popovića, jeste da doprinese razvoju sportskog duha kod mladih, a i našoj reputaciji košarkaške nacije.

RepublikaFoto: Promo foto

Bili bismo presrećni kada bi nam jednog dana sa balkona beogradske gradske Skupštine mahao neki od ovih klinaca koji će igrati košarku na ovom terenu.

Nastavićemo da pomažemo sport i doprinosimo razvoju lokalnih zajednica, koliko god smo u mogućnosti,posebno onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Nakon terena u Novoj Varoši, Mozzartov humanitarni sportski karavan nastavlja dalje, sve dok ne obnovimo i stoti košarkaški teren u Srbiji. Sledeći na redu su Priboj, Loznica, Kragujevac, Kruševac i Niš, dok će u Republici Srpskoj ime nekog od naših košarkaških velikana, a pod pokroviteljstvom Mozzarta, poneti pet terena – najavio je Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading