OGLASIO SE DIREKTOR "HANDY-ja" I SVE OBJASNIO!

Autor: novosti.rs

Vesti

08.06.2018

04:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mihail Borislavov Nenčev, direktor kompanije "Hendi-tel" koja je preko noći zatvorila oko 200 svojih maloprodajnih objekata negira da je dosadašnjim radnicima kasnila plata, a da doprinosi za socijalno i zdravstveno osiguranje nisu uplaćivani.

RepublikaFoto: instantstreetview.com/printscreen
Handy se ugasio ali će radnici biti zbrinuti

- Kompanija je na tržištu Srbije poslovala 11 godina i zapošljavala preko 900 zaposlenih - saopštio je Mihail Borislavov Nenčev. - Svakog meseca su redovno isplaćivane zarade, plaćani porezi i doprinosi, PDV i ostali porezi, naknade. Svaki zaposleni je primio platu u mesecu za prethodni mesec, poslednja isplaćena plata je april i to u maju, kao i naknada za prevoz.

"Hendi-tel" je, kako navodi, plaćao poreze i doprinose što je Poreska uprava i više puta proveravala:

- Problem je nastao isključivo zato što službenici u Fondu PIO nisu završili svoj deo posla, nisu pregledali M4 obrasce za upis staža za 2015. i 2016. - kaže Nenčev, potvrđujući da su objekti "Hendi-tela" prestali da rade zbog problema sa likvidnošću.

Kako kaže, nije istina dasu podeljeni otkazi:

- Zaposleni su i dalje prijavljeni, a obaveštenje koje je izneto u javnosti je kako i piše, obaveštenje zaposlenima da "Hendi-tel" prestaje sa radom. Činimo velike napore da svoje zaposlene zbrinemo i pronađemo im zaposlenje kod svojih dobavljača, koji nam velikodušno u tome i pomažu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Sanja

08.06.2018 05:10

Ova podrška nam mnogo znači...

Mašina

10.06.2018 13:03

Pranje para završeno