ČAK 103 LAŽNA DOKTORATA U SRBIJI!

Autor: Tanjug

Vesti

06.06.2018

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devet privatnih univerziteta sa ukupno 22 fakulteta izdavalo je svojevremeno doktorate, neki sporadično, a neki u kontinuitetu, iako nije imalo dozvolu za izvođenje magistarskih studija, a samim tim ni odbranu doktorata, pišu "Večernje novosti".

RepublikaFoto: pixabay.com
Komisija će proveriti čak 103 doktorata

Komisija za akreditaciju, pred kraj svog mandata, napisala je izveštaj u kome se spominju čak 103 neovlašćeno izdata doktorata, navodi list.

Njihov identitet KAPK je utvrdio tako što su se ovi ljudi, u procesu reakreditacije, pojavili kao predavači na istim ili drugim fakultetima i na visokim školama, piše list.

Izveštaj je prosleđen Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje koji je od Ministarstva prosvete zatražio da utvrdi jesu li ove diplome validne, s obzirom na to da su fakulteti dozvoljavali da studenti doktoriraju, iako nisu imali rešenje o ispunjenosti kadrovskih, tehničkih i prostornih uslova za izvođenje nastave na magistarskim studijama, što je bilo uslov. 

Ministarstvo je tražilo dodatnu dokumentaciju - za svaki od 103 slučaja poimence.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading